Sarajevo

Komora sanitarnih inženjera u promociji održivog razvoja

Komora sanitarni inženjera FBiH organizirala je protekle subote u Hotelu ibis Styles Sarajevo "Manifestaciju promocije održivog razvoja"
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 06. 2019. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komora sanitarni inženjera FBiH organizirala je protekle subote u Hotelu ibis Styles Sarajevo "Manifestaciju promocije održivog razvoja" koju je podržalo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i UNDP organizacija.

Ispred Ministarstva sudionicima se obratio ministar Damir Filipović i tim povodom naveo da je implementacija 17 ciljeva koji su usvojeni od strane 193 države obaveza svih nivoa vlasti, kao i svih ministarstava. Što znači da je sama implementacija multidisciplinarna.

Ponosno je naveo da kantonalno ministarstvo kroz svoje aktivnosti, a na navedenu temu, agresivnije nego u prethodnim periodu nastoji na implementaciji Agende 2030.  

Foto: PR / Komora sanitarni inženjera FBiH organizirala je Manifestaciju promocije održivog razvoja

Ispred UNDP se obratio Emir Adžović koji je predstavio 17 ciljeva održivog razvoja i predstavio program  SDG poslovne sedmice u BiH (od 10. do 14. lipnja 2019. godine).

Skup održivog razvoja podržali su UNDP, Firma Grizelj d.o.o., Institut za certificiranje ssustava u BiH, Food Consalting, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Predsjednik Komore sanitarnih inženjera FBiH Amar Ibrulj je izjavio da je  potrebno raditi na umrežavanju svih struka koje izučavaju sektor zaštite okoliša u cilju poduzimanja  preventivnih mjera za očuvanje iste.

Svoj aktivni doprinos u promociji održivog razvoja dali su studenti Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu i Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close