Sarajevo

Sanitarni inženjeri na edukaciji o sigurnosti hrane

Na edukaciji su sudjelovali i studenti sa sveučilišta iz cijele FBiH(Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu, Poljoprivredno prehrambeni fakultet, Medicinski fakultet Tuzla).
Gospodarstvo / Flash | 11. 12. 2017. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Komore sanitarnih inženjera Federacije Bosne i Hercegovine održan je savjetodavni program iz domena sigurnosti hrane pod nazivom ''Food Safety''.

Na savjetodavnom programu pored subjekata u poslovanju sa hranom iz različitih sektora (HIFA PETROL, ZVIJEZDA.D.O.O., CINEMA CITY MULTIPLEX), sudionici su bili i budući stručnjaci iz sektora za sigurnost hrane.

Na edukaciji su sudjelovali i studenti sa sveučilišta iz cijele FBiH(Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu, Poljoprivredno prehrambeni fakultet, Medicinski fakultet Tuzla).

''Naš primarni cilj je bio da ovom edukacijom podignemo svijest o sigurnosti hrane kako bi građani Bosne i Hercegovine na tržištu imali zdravstveno ispravan, siguran i kavalitetan proizvod.

Također nam je bilo od izuzetne vaznosti da kroz ovaj vid edukacije subjektima u poslovanju sa hranom savjetima i praktičnim primjerom pomognemo da njihov proizvod bude konkurentniji na tržištu BiH, regije te EU'', istaknuli su organizatori.

Edukacija „Food Safety“ predstavlja prvi korak u educiranju budućih kadrova koji će biti osposobljenih za savjetovanje i implemnetaciju standarda za sigurnost i kavalitet hrane.

Kopirati
Drag cursor here to close