Jubilarni deseti put

JP Autoceste FBiH dodijelilo stipendije za uspješne studente

Ove godine su uvedene novine kojima je povećan broj stipendija, umjesto dosadašnjih 25, dodijeljeno je 30 stipendija, a one će, umjesto 100 KM iznositi 200 KM za studente treće godine prvog ciklusa studija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 02. 2022. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama operativnog ureda JP Autoceste FBiH u Sarajevu održana je  svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju tridesetero studenata.

Riječ je o desetoj, jubilarnoj generaciji u okviru društveno-odgovornog projekta dodjele stipendija za redovne studentice i studente dodiplomskih i postdiplomskih studija.

Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 200 KM za studente počev od treće godine prvog ciklusa, te 300 KM za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija.

Na svečanosti prisutnima se obratio v.d. izvršni direktor za projektiranje i građenje Ešef Džafić koji je poručio studentima da su oni nova pokretačka snage koja u velikoj mjeri može promijeniti sliku BiH i pokazati kako su potencijali za njen razvoj veliki te da glavni ključ za taj razvoj leži u rukama njenih mladih ljudi.

''Mi iz Autocesta FBiH smo stvarno sretni što možemo biti barem mala odskočna daska na vašem zahtjevnom putu, za vas i vašu obitelj'', istaknuo je Džafić.

Ove godine su uvedene novine kojima je povećan broj stipendija, umjesto dosadašnjih 25, dodijeljeno je 30 stipendija, a one će, umjesto 100 KM iznositi 200 KM za studente treće godine prvog ciklusa studija, te su pored Građevinskog fakulteta, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Elektrotehničkog fakulteta, Mašinskog fakulteta od ove godine stipendije namijenjene i studentima Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Uključujući ovu 10. generaciju JP Autoceste FBiH je u društveno-odgovorni program stipendiranja uložilo preko pola milijuna KM za 250 studentskih stipendija.

Osim financijske potpore, otvorenom i stalnom suradnjom sa srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama u vidu organiziranja posjeta gradilištima autoceste na Koridoru Vc kao i mogućnošću odrađivanja pripravničkog staža, preduzeće potvrđuje da čini svoju najbolju investiciju kako u lični razvoj mladih tako i u razvoj cijelog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close