Prvi u HNŽ-u

Iznenađenje za učenike Gimnazije Mostar!

Gimnazija Mostar postala prva je srednja škola na prostoru HNK/Ž-a koja će svojim učenicima pružiti mogućnost raznih aktivnosti iz sportskog penjanja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 07. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Umjetna stijena u dvorani Gimnazije Mostar

Zajedno sa stručnim osobama iz Kluba ekstremnih sportova Scorpio postavljena je umjetna stijena visine 6 metara i širine 10 metara unutar dvorane Gimnazije Mostar.

Postavljanje je omogućeno u okviru projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje u Bosni i Hercegovini".

Stijena je postavljena od 25. 06. 2019. godine do 05.07.2019. godine. 

Tako je Gimnazija Mostar postala prva srednja škola na prostoru HNK/Ž-a koja će svojim učenicima pružiti mogućnost raznih aktivnosti iz sportskog penjanja. 

Foto: PR / Umjetna stijena u dvorani Gimnazije Mostar

Sportsko penjanje je odličan motiv za promjene u prehrani. Naime, radi se o jednom od sportova u kojima optimalna tjelesna težina igra bitnu ulogu u cijeloj priči.

Tijekom penjanja kardiovaskularni sustav se izlaže naporu koji može biti visokog i kratkotrajnog, ali i niskog i dugotrajnog intenziteta. Pozitivno djeluje na proporcionalan razvoj snage svih dijelova tijela i intermuskularnu koordinaciju, ali i maksimalnu pokretljivost u svim zglobnim tijelima. Motorički, posebno koordinacijski, jedan je od najsloženijih sportova uopće.

Projekt se realizira uz podršku Vlade Švicarske, Švicarske agencije za razvoj i suradnju SDC, Svjetske banke i Federalnog ministarstva zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close