ŽZH

Imtec d.o.o. isporučio 8 pametnih ploča: Projekt YOUthDrive financiran od EU

Razvoj škole mjeri se kvalitetom opreme koju posjeduje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 12. 2021. u 10:06 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam osnovnih i srednjih škola sa područja ŽZH opremljeno je pametnim pločama u vrijednosti 11.500 EUR. Projekt „Y O U t h D r i v e“, financiran je od Europske unije u cilju modernizacije obrazovnog sistema i omogućavanja kvalitetnog pristupa učenju. Direktorica osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Humca, Danijela Planinić, čija je škola jedna od 8 u kojim je proveden projekt, kazala je kako je ulaganje u budućnost obrazovanja zapravo ulaganje u digitalizaciju nastave i nabavku suvremenih učila:

„Dobili smo idealan medij koji omogućava motivaciju učenika, te usvajanje i uvježbavanje nastavnih sadržaja putem igre. Učiteljima će biti lakše prilikom predavanja, jer koristeći takvu opremu čine nastavu zanimljivijom učenicima, te brže i lakše dolaze do potrebnih informacija. Za učenike nižih razreda postoji velik broj prezentacija, kvizova i aplikacija za nastavu, koje mogu učiniti čuda u modernizaciji nastave, savladavanju gradiva i aktiviranju samih učenika u nastavi. Pored svega navedenog, omogućit će i edukaciju uposlenika škole na različitim nivoima. Radeći s ovakvom tehnologijom nadamo se popularizirati pametno korištenje interneta, informatičku povezanost i razvoj stvaralaštva među mladima, s ciljem razvoja kreativnosti grupe, kao i svakog pojedinca. Ljubav i briga za učenike od strane učitelja uvijek je slična roditeljskoj, pa tako i njima, kao i svojoj djeci, želimo kvalitet obrazovanja jednak svoj drugoj djeci koja su ravnopravna u drugim školama i sredinama,”- kazala je direktorica Planinić.

Projekt „YOUTH DRIVE“ provodi se u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora i financiran je od Europske unije. Više pogledajte OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close