Odluka

HBŽ: 400 000 KM za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola

Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 400.000 KM, sukladno podacima o broju učenika koji koriste prijevoz, dobivenim od strane srednjih škola Hercegbosanske županije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 10. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2022./2023. godinu.

Ovom Odlukom odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 400.000 KM, sukladno podacima o broju učenika koji koriste prijevoz, dobivenim od strane srednjih škola Hercegbosanske županije.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na zahtjev Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije da se sredstva u iznosu od 9.216 KM, koja su preostala nakon provedene javne nabave za provedbu projekta pripreme srednjih škola za implementaciju E dnevnika, dodijele Gimnaziji Livno u tu svrhu.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Vlada je dala suglasnost na Izmjene i dopune Programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2022. godinu.

Ovim izmjenama i dopunama se, između ostaloga, sredstva utrošena u prvom dijelu Programa u iznosu od 1.500.000 KM rebalansom proračuna uvećavaju za dodatnih 1.000.000 KM na iznos od 2.500.000 KM.

Također, Vlada je odobrila financijska sredstva u iznosu od 6.739 KM Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu financijske pomoći Domu zdravlja Livno za nabavu setova za PCR covid-19, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close