Institut KULT

Grude: Udruga Pravi put će donirati tablete i laptope za online nastavu

Udruga PRAVI PUT će donirati tablete i laptope za online nastavu u sklopu projekta Instituta KULT za općinu Grude 12.06.2020.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 06. 2020. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Donacija opreme za online nastavu

Udruga Pravi Put je dobila IT opremu za online nastavu od Instituta za razvoj mladih KULT Sarajevo za općinu Grude 4 (četiri) tableta Huawei MediaPad T3 Android 7.0, te tri (laptopa) Lenovo laptop S145-15AST. 

Udruga Pravi Put je jedna od organizacija koja je dio ove akcije Instituta za razvoj mladih KULT Sarajevo, koji sa ovom akcijom su pomogli mnogo djece koja nisu bila u mogućnosti pratiti online nastavu.

U doba pandemije Institut za razvoj mladih KULT je osigurao nesmetano praćenje online nastave učenicima iz socijalno ugroženih obitelji. Ova oprema će biti dodjeljena učenicima sa područja općine Grude sa slabijim socijalnim stanjem.

Klasična nastava sada se odvija putem online sustava komunikacije, što nekim učenicima i njihovim obiteljima predstavlja problem jer nemaju adekvatnu opremu da bi ispunili sve očekivane zadatke. Da bi što veći broj djece i mladih imao adekvatne tehničke uvjete za praćenje online nastave, Institut za razvoj mladih KULT u suradnji s udruženjima koja djeluju u lokalnim zajednicama u BiH, pokrenuo je ovu inicijativu za nabavku opreme koja će učenicima omogućiti neometan nastavak obrazovnog procesa.

Za područje Općine Grude, inicijativu provodi Udruga PRAVI PUT.

Sve fizičke i pravne osobe mogu donirati ispravnu tehničku opremu i u naš novooformljeni lokalni punkt – dogovoriti primopredaju sa koordinatorima:

Na email adresu: [email protected], ili kontakt 063108122 ili se javiti u inbox Udruge.

 Više o inicijativi možete pročitati na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close