Izgubljen kontakt

Francuske škole više ne znaju gdje im je 5 posto učenika

Zatvaranje škola od 14. ožujka izaziva "društvenu štetu" unatoč naporima da se održava redovita nastava na daljinu, rekao je Blanquer za televiziju LCI.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 04. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuske škole izgubile su kontakt s pet posto učenika od sredine ožujka kada je otkazana nastava zbog suzbijanja širenja koronavirusa, rekao je ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer.

Zatvaranje škola od 14. ožujka izaziva "društvenu štetu" unatoč naporima da se održava redovita nastava na daljinu, rekao je Blanquer za televiziju LCI.

Predsjednik Emmanuel Macron je upravo opasnost od produbljenja nejednakosti naveo kada je u ponedjeljak najavio da će se škole i vrtići postupno otvarati od 11. svibnja, što će biti prvi korak popuštanja mjera izolacije.

"Danas imamo učenike do kojih unatoč svim našim naporima ne možemo doprijeti", rekao je Blanquer. "Njih je oko 5 posto. To je mnogo."

Drugi učenici još su u kontaktu sa školom ali "zaostaju jer njihov obiteljski kontekst nije pozitivan", rekao je Blanquer i za primjer naveo obiteljsko nasilje, pa čak i nedostatak hrane.

"A to znači: što dulje budu potrajale mjere izolacije, to je veća opasnost od odustajanja od škole. Moguće konačnog", upozorio je.

Blanquer je rekao da će se škole otvarati od 11. svibnja i to postupno, a ne sve odjednom.

Odluku o otvaranju diktirat će društvene potrebe kao i lokalna prijetnja epidemije.

Francuska je među najteže pogođenima državama u Europi s 15.729 smrti do utorka.

Međutim, posljednjih tjedana popustio je pritisak u jedinicama za intenzivnu skrb i dužnosnici su izrazili nadu da je epidemija dosegnula vrhunac, prenosi HINA.

Kopirati
Drag cursor here to close