Obrazovanje u HNŽ-u

Nastavnici idu na edukacije za online nastavu, dok se traži povratak u 'normalu'

Održavaju se dodatne edukacije za online nastavu za nastavno osoblje, dok svi vape za povratkom na normalno obrazovanje
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 01. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok roditelji i prosvjetni radnici bespomoćno pozivaju ministarstvo obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji da vrati nastavu u cjelovite odjele i trajanje sata na 45 minuta, ministarstvo ulaže u edukaciju nastavnika i profesora o online nastavi.

Kulturni Centar ''Kralj Fahd'' u suradnji s Pedagoškim zavodom organizira online edukacije pod nazivom ''Digitalni alati u izvođenju online nastave'' za nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola HNK-a u periodu od 11. do 27.siječnja ove godine.

Iz Kulturnog centra su rekli kako se dodatne edukacije održavaju na osnovu iskazane potrebe a u cilju pružanja podrške obrazovnim ustanovama HNK-a te poboljšanja i usavršavanja procesa izvođenja online nastave u osnovnim i srednjim školama.

''Odvijanje nastave u cjelovitim odjelima bez dijeljenja učenika u skupine, te vraćanje trajanja sata na 45 minuta, bilo bi u najboljem interesu učenika, kazao je u četvrtak Slavko Lauš, predsjednik Sindikata učitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

"Preporuke i odredbe Kriznoga stožera škole su poštivale u najvećoj mjeri od svih, unatoč brojnim poteškoćama. Prvo polugodište učenici u HNŽ-u završili su različitim modelima nastave, ali sa skraćenim satom od 30 minuta, a kakvu će posljedicu to imati po njihovo daljnje znanje tek ćemo vidjeti", priopćeno je u četvrtak iz navedenog Sindikata.

Podsjetimo, ranije je ministar obrazovanja kulture i sporta u HNŽ-u pozvao je roditelje i prosvjetne djelatnike na odgovorno i profesionalno ponašanje, poručujući da će se nastava odvijati kao i u prošlom polugodištu.

''Nastava će se u drugom polugodištu školske 2020./2021. godine odvijati sukladno predviđenom kalendaru, a mjere koje su propisane naredbama i preporukama Kriznog stožera Fedearalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ i Zavoda za javno zdravstvo HKŽ, koje se odnose na način organiziranja nastave i obavljanje nastavnog procesa u školama HNŽ, bit će i dalje obavezne do 1. veljače 2021. godine'', istaknuto je županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović.
Kopirati
Drag cursor here to close