FOTO | Mostar

Certifikati u rukama: Mladi digitalni stručnjaci spremni za tržište

Kordić je u četvrtak u Gradskoj vijećnici uručio certifikate polaznicima obuke Digital marketing specijalist.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 11. 2023. u 13:55 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Uvijek se veselim projektima kada su mladi u pitanju. Ovaj projekt je razvijen zajedno s javnim i privatnim sektorom pa utoliko ima još dodatnu dimenziju. Tu je s nama bilo i Sveučilište, IT odjel... Nije tako davno bilo kada je najavljivan ovaj projekt na Gospodarskom sajmu ove godine i sada vidimo rezultate", kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Foto: Ivana Krezić / Bljesak.info / Mladi digitalni stručnjaci spremni za tržište

Naime, Kordić je u četvrtak u Gradskoj vijećnici uručio certifikate polaznicima obuke Digital marketing specijalist.

Ujedno su i predstavljene aktivnosti i rezultati projekta "Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru" u sklopu kojeg je organiziran drugi ciklus obuka za zvanje Digital marketing specijalist.

Ravnatelj Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH i voditelj projekta "Podrška mladim u IT sektoru" Ivica Sivrić istaknuo je kako je projekt još u tijeku te je produžen do srpnja 2024. godine.

Foto: Ivana Krezić / Bljesak.info / Ravnatelj Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH i voditelj projekta "Podrška mladim u IT sektoru" Ivica Sivrić

"Do sada smo završili četiri ciklusa obuka. To je bila funkcija da osposobimo mlade, nezaposlene osobe određenim kompetencijama i vještinama kako bi mogli naći zaposlenje u IT sektoru koji je pokazao određen interes prošle godine za to zapošljavanje", istaknuo je Sivrić.

Kako navodi, do proljeća su završena tri ciklusa obuka.

Gradonačelnik Kordić naveo je kako su obuke jedan od strateških ciljeva Grada Mostara, a rad na projektima obveza i dužnost.

"Vidimo na licima mladih ljudi koji su dobili ove certifikate da su sretni i zadovoljni, osobno im želim svu sreću. Grad će i dalje pratiti njihov razvoj, pomagati tamo gdje to bude potrebno i idemo s ovakvim projektima u budućnosti. Veselim se", naveo je Kordić.

Foto: Ivana Krezić / Bljesak.info / Gradonačelnik Mostara Mario Kordić

Jedan od polaznika obuke Digital marketing specijalist mladi je 21-godišnji Mostarac. Istaknuo je kako mu je želja napredovati, a plan za budućnost mu je otvoriti i svoju tvrtku.

"Sve je bilo kako treba, ja sam zadovoljan 100 posto", istaknuo je zadovoljni polaznik.

Foto: Ivana Krezić / Bljesak.info / Mladi digitalni stručnjaci spremni za tržište
Kopirati
Drag cursor here to close