Filozofski fakultet

Borba protiv ovisnosti: Kako pomoći onima koji se nađu u paklu droge?

Željko je ispričao svoje svjedočanstvo te na takav način potakao studente da promoviraju destigmatizaciju i pružanje pomoći svim onima koji su se našli u paklu droge, dok je stručnjacima osvijestio koliko je važno pružiti ruku podrške.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 12. 2021. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 15. prosinca na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježavao se Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji svugdje u svijetu traje od 15.11. do 15.12.

Klub studenata socijalnog rada i udruga Mentalist, zajednički su organizirali program podizanja svijesti o ovoj temi.

Program se sastojao od gostujućih predavača stručnjaka u području ovisnosti; prof.dr.sc. Dragan Babić, Gordana Cavicchi socijalna radnica i voditeljica ustanove Zajednica Pape Ivana XXIII, Marina Herceg dipl. socijalna radnica u ustanovi Zajednica Pape Ivana XXIII, Nikolina Palameta dipl. socijalna radnica iz Centra za mentalno zdravlje u Mostaru, dr.sc. Marko Romić spec. traumatske psihologije i voditelj Kluba liječenih ovisnika o kockanju Mostar.

Uz imenovane stručnjake, u programu je sudjelovao i Željko Ravlić, bivši ovisnik i korisnik Zajednice Pape Ivana XXIII, današnji zaposleni asistent u istoimenoj ustanovi. Željko je ispričao svoje svjedočanstvo te na takav način potakao studente da promoviraju destigmatizaciju i pružanje pomoći svim onima koji su se našli u paklu droge, dok je stručnjacima osvijestio koliko je važno pružiti ruku podrške jer je svaki život vrijedan življenja.

Program je bio otvoren za sve studente.

''Iznimno nam je drago što su se odazvali i studenti i profesori i asistenti. Želimo se zahvaliti svim stručnjacima na nesebično podjeljenom znanju koji će posebice nama, nadamo se budućim stručnjacima, biti od velike važnosti. Hvala Vam na svemu što radite u borbi protiv ovisnosti, svjesni smo koliko je strpljenja, vjere, truda i empatije potrebno ulagati. Jedno posebno i veliko hvala Željku, koji je hrabro podijelio svoju iskustvenu priču s borbom protiv ovisnosti, i sigurni smo, dotakao mnoge. Vjerujemo i nadamo se što većem broju upravo ovakvih primjera'', kazale su Chiara Cavicchi i Matea Kovačević, ispred organizacijskog tima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close