''Hitno ispravite grešku''

Bh. studenti pisali Portugalu: Prepolovili ste BiH u Parku nacija

Kako je priopćeno iz SPUS-a, veliki broj bh. studenata koji borave u Portugalu, usljed studentskih razmjena ili nekim drugim prilikama, obratili su se Studentskom parlamentu kako bi skrenuli pozornost na ovu veliku grešku.
Sci-Tech / Obrazovanje | 31. 03. 2018. u 22:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) zatražio je putem Veleposlanstva Portugala u Bosni i Hercegovini da nadležni organi te zemlje što prije otklone grešku učinjenu u Parku nacija u Lisabonu, na mjestu predviđenom za bh. naciju, a gdje je teritorija  BiH pogrešno označena, točnije pogrešno ucrtana i prepolovljena.  

Kako je priopćeno iz SPUS-a, veliki broj bh. studenata koji borave u Portugalu, usljed studentskih razmjena ili nekim drugim prilikama, obratili su se Studentskom parlamentu kako bi skrenuli pozornost na ovu, kako navode, veliku grešku i zatražili njeno hitno otklanjanje.

''S obzirom na veoma dobre prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Portugala, vjerujemo da je ovo bila nenamjerna greška, koja će biti što prije ispravljena, a naši prijateljski odnosi još više učvršćeni'', navodi SPUS u pismuVeleposlanstvu Portugala u BiH.

Poziva studente iz BiH da i dalje na ovakav način djeluju, "boreći se u svakom dijelu svijeta za našu državu BiH, a time i za našu ljepšu budućnost te da je na najljepši mogući način predstavljaju".

Kopirati
Drag cursor here to close