CERIT iz Mostara

Bećirović članovim Robotičke reprezentacije BiH obećao pomoć

Prijemu su nazočili i mentorica Lejla Nuhić, te članovi bosanskohercegovačkog tima, srednjoškolci Nika Cvitanović, Ana Tomić, Ilajda Šuta, Amar Pehilj, Kenan Nuhić i Amina Đuderija, priopćeno je iz ureda člana Predsjedništva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 06. 2023. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović organizirao prijem za članove Robotičke reprezentacije BiH i obećao konkretnu pomoć. Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s članovima Robotičke reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu s mentorom Anesom Hadžiomerovićem, predsjednikom Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju u Mostaru - CERIT, koji okuplja ove talente.

Prijemu su nazočili i mentorica Lejla Nuhić, te članovi bosanskohercegovačkog tima, srednjoškolci Nika Cvitanović, Ana Tomić, Ilajda Šuta, Amar Pehilj, Kenan Nuhić i Amina Đuderija, priopćeno je iz ureda člana Predsjedništva.

Bećirović je tom prilikom iskazao potporu radu Robotičkoj reprezentaciji BiH i obećao da će konkretno pomoći njihove aktivnosti. On je naglasio kako naša zemlja mora još više podržati mlade i obrazovane talente koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Bećirović je čestitao skupini mladih ljudi, koji su svojim izuzetnim talentom, radom i posvećenošću postigli vrhunske rezultate u području robotike.

''Naša država treba biti ponosna na činjenicu da je Robotička reprezentacija BiH osvojila 1. mjesto na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi 2021. godine, a na natjecanju u Ženevi 2022. godine dobila tri nagrade i specijalno priznanje. Također, Robotička reprezentacija BiH dobitnik je i priznanja MADE IN BiH za inovativno rješenje u prevenciji šumskih požara i mnoge druge, a što je rezultat napornog rada, stručnosti i predanosti učenika i mentora'', kazao je.

Profesor Anes Hadžiomerović je upoznao Bećirovića s pripremama Robotičke reprezentacije koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC 2023 u Singapuru od 7. do 10. listopada 2023. godine. Članovi Robotičke reprezentacije predstavili su i svoje impresivne rezultate sa prestižnih natjecanja u svijetu, među kojima i osvojene nagrade i priznanja na natjecanjima u Ženevi, Dubaiju, Meksiko Cityju.

Član Predsjedništva BiH istaknuo je da su upravo članovi Robotičke reprezentacije BiH jedan od najboljih dokaza da naša država ima izuzetno mlade i uspješne predstavnike, na koje moramo biti ponosni i koji mogu biti uzor cijelom društvu.

Kopirati
Drag cursor here to close