Poziv za delegate

Postanite dio velikog studentskog projekta - MOSTIMUN 2018.

Projekt već deset godina organiziraju studenti sa Sveučilišta u Mostaru i sa Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, kako bi predstavili Mostar, ali i Bosnu i Hercegovinu u pravome svjetlu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 02. 2018. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Vizual za MOSTIMUN 2018.

Otvoren je aplikacijski proces za delegate za jedan od najvećih studentskih projekata u Bosni i Hercegovini, MOSTIMUN 2018.

Ove godine MOSTIMUN obilježava deset godina postojanja projekta. MOSTIMUN je konferencija koja ugošćuje više od 100 studenata iz više od 15 zemalja, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji te time stječu širok raspon vještina, od korištenja engleskog jezika, razvijanja argumentacije, debatiranja, govorničkih sposobnosti i još mnogo toga. Također, sudionici će dobiti certifikat UN-a, upoznati mnogo ljudi, sklopiti nova prijateljstva, a očekuju ih i odlične zabave u noćnim klubovima u Mostaru, navode u priopćenju organizatori.

Projekt već deset godina organiziraju  studenti sa Sveučilišta u Mostaru i sa Univerziteta  ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, kako bi predstavili Mostar, ali i Bosnu i Hercegovinu u pravome svjetlu.

Funkciju delegata čine studentice i studenti od 18 do 25 godina, kao i srednjoškolci. MOSTIMUN je simulacija rada UN-a, tako da će delegati biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude riješenja o gorućim pitanjima, aktualnim problemima i slično.

Konferencija, kako tvrde organizatori, sama po sebi ima velik značaj, ne samo za grad Mostar i BiH, nego je i prepoznatog međunarodnog značaja.

S obzirom na zajedničku suradnju Univerziteta i Sveučilišta, konferencija se premješta između dva sveučilišta te se ove godine održava na Univerzitetu.

Poziv je otvoren do 4. ožujka 2018. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web linka.

Kopirati
Drag cursor here to close