Vlada HNŽ

2,6 milijuna KM: Školama prebačen novac za udžbenike

Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 12. 2022. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo financija HNŽ-a danas je školama uplatilo iznos od 2.594.772,10 KM, objavila je Vlada HNž-a.

Foto: Ilustracija / Školske knjige i udžbenici

Kako je navedeno, nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici održanoj 6. prosinca, a na prijedlog resornoga ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, usvojila Informaciju o zaključenim ugovorima s izabranim ponuđačima te Odluku o odobravanju i utrošku dijela novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ za 2022. godinu s pozicije „Grant školama za nabavu udžbenika“, danas je izvršena uplata.

''Uplaćena sredstva škole će doznačiti izabranim dobavljačima. Time će biti realiziran najveći dio vladina projekta  nabave besplatnih udžbenika za učenike svih 9 razreda osnovnih škola  u Hercegovačko-neretvanskoj županiji'', navela je Vlada.

Predjednik tehničke Vlade HNŽ-a, nevenko Herceg, rekao je kako su škole  provele potrebne procedure, a Vlada osigurala sredstva kako bi ''16.195 učenika osnovnih škola dobilo besplatne udžbenike''.

''Na ovaj smo način postigli dva vrlo bitna cilja: značajno rasteretili jedinice lokalne samouprave ovih troškova i, što je puno bitnije, troškova rasteretili obitelji koje imaju djecu u osnovnoj školi'', kazao je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close