Techstars Startup Weekend

Završen peti Startup Weekend Mostar: Najbolja tri tima osvojila vrijedne nagrade

Program Startup Weekend-a je započeo upoznavanjem pravila ovog globalnog događaja.
Sci-Tech / Flash | 09. 05. 2022. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je 54 sata dovoljno za upoznavanje, razmjenu ideja, razvoj poslovnih ideja i zabavu, dokazalo je pet timova koji su proteklog vikenda sudjelovali na petom izdanju Techstars Startup Weekend Mostar koji se održao u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka. Od petka, 6.5. do nedjelje, 8.5.2022. godine timovi, sastavljeni od mladih ljudi iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke vrijedno su radili na razvoju svojih ideja rješavajući probleme koje su uočili na tržištu.

Program Startup Weekend-a je započeo upoznavanjem pravila ovog globalnog događaja, koje je u petak navečer predstavio facilitator Ondrej Čejka, i motivacijskim predavanjem Hasiba Alića, osnivača medijske kuće Alviral, ujedno i sponzora događaja.

Foto: PR / Završen peti Startup Weekend Mostar: Najbolja tri tima osvojila vrijedne nagrade

''Izuzetno nam je zadovoljstvo podržati ovakav događaj koji je izvrsna prilika za upoznavanje, umrežavanje i validaciju ideja. Vrlo je važno poticati mlade da razmišljaju proaktivno i da rade na inovativnim idejama. Program Startup Weekend-a im je zasigurno pomogao u tomu, a suradnja s iskusnim mentorima doprinosi rješavanju izazova u vrlo ranoj fazi ideja'', kaže Hasib Alić.

Petak je bio izvrsna prilika za predstavljanje ideja samih sudionika, ali i upoznavanje s timom koji stoji iza njemačkog startup poduzeća Sportana. Formirani timovi su tijekom cijelog vikenda radili na izabranim idejama, a na raspolaganju su imali i iskusne mentore. Haris Čusto iz poduzeća Markeza, Haris Hadžiahmetović iz poduzeća MSS, Edin Junuzović, grafički dizajner, Ivona Ćorić iz poduzeća Mistral, Iva Đikić iz poduzeća Rolla App te Altaira Veledar iz poduzeća Alviral svojim su savjetima otklonili izazove s kojima su se timovi susretali prilikom razvoja svojih ideja.

Foto: PR / Završen peti Startup Weekend Mostar: Najbolja tri tima osvojila vrijedne nagrade

Program događaja je obuhvatio i predavanja Martine Đorđevske, koja stoji iz branda Tegla, te Kenana Nazdrajića, suosnivača poduzeća Motus Health, ali i radionicu prezentacijskih vještina Gorana Dodiga koji je timove pripremio na najvažniji trenutak – predstavljanje ideja pred stručnom komisijom koju su činili Hasib Alić, Vedran Šimunović i Željko Juranović.

Tročlana komisija procijenila je da prvu nagradu u vrijednosti od 2.500,00 KM zaslužuje tim Palleon, koji su činili Nikola Krstičević, Matej Perić i Azer Hadžić, koji na tržište u Mostaru i okolici žele uvesti iznajmljivanje električnih romobila.

''Nova poznanstva kreativnih i talentiranih ljudi, zanimljiva iskustva i poruke gostujućih predavača, super organizacija i gostoprimstvo. Žao mi je što je više od polovice prijavljenih sudionika odustalo od programa, jer su zaista imali jedinstvenu priliku za razvijanje vještina koje se koriste u poslovnom svijetu, poput: time management, team working, presentation skills, itd. Zaista odlično iskustvo'', osvrnuo se na sudjelovanje Nikola Krstičević.

Drugu nagradu u vrijednosti od 1.500,00 KM osvojio je tim Air Ghosts čiji članovi Emir Berbić, Medina Odobašić i Matea Perić inovativnim rješenjem otklanjaju problem kontrole državnih granica. Treća nagrada u vrijednosti od 1.000,00 KM pripala je timu Špiglo koji su činili Esmin Sabljić, Adna Puce i Ajla Đuliman, a koji su mobilnom aplikacijom riješili problem rezervacije termina u kozmetičkim salonima. Tijekom vikenda nije nedostajalo ni zabave pa su sudionici kroz opuštene zajedničke igre imali priliku osvojiti simbolične nagrade, a čitavo iskustvo proslaviti na večernjoj zabavi.

Osim poduzeća Alviral, organizaciju petog izdanja Startup Weekend-a Mostar podržao je Red Bull koji je osigurao energetsko osvježenje za sve sudionike. Svi sudionici su dobili i nagrade koje je za njih osigurao Techstars, vlasnik licence događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close