Mostar

Svečano otvoreno natjecanje iz programiranja - FIT Coding Challenge

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2017. u 09:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović svečano je otvorila danas u Mostaru natjecanje iz programiranja - FIT Coding Challenge, koje organizira Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Kako je Deliberović kazala u izjavi za Fenu, ovo natjecanje je jedinstvena prilika da mladi pokažu svoje umijeće u programiranju, a natjecati se mogu i studenti i srednjoškolci.

''Slavimo dva važna jubileja danas, a to je 10 godina spomenutog natjecanja i 20 godina postojanja Fakulteta informacijskih tehnologija'', kazala je ministrica Dilberović istaknuvši kako je upravo Fakultet informacijskih tehnologija jedan od lučonoša Univerziteta Džemal Bijedić i najbolji fakultet u BiH i šire kada je riječ o informacijskim znanostima.

Doc. Denis Mušić s Fakulteta informacijskih tehnologija kazao je kako FIT Coding Challenge nije samo natjecanje u programiranju, već se na ovaj način žele približiti gospodarstvenicima koji će predstaviti svoje kompanije. Mušič je istaknuo kako su organizirali cijeli set susreta i sportskih događaja, te su se studenti jučer natjecali u igranju igara.

Tijekom današnjeg natjecanja bit će prezentirani najbolji radovi u kategoriji programiranja igara i u kategoriji inovacijskog izazova.

Inače, natjecanje se organizira s ciljem da se studente i učenike srednjih škola potakne na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja.

Kopirati
Drag cursor here to close