Strukovno obrazovanje

Srednja škola Prozor: Veliko zanimanje za frizersku školu

Sci-Tech / Flash | 10. 05. 2017. u 08:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već smo pisali da Srednja škola Prozor u sklopu svog odgojno obrazovnog procesa ima pored opće gimnazije i drugih četverogodišnjih strukovnih škola različita zanimanja iz područja strojarstva, tekstila i ugostiteljstva.

Tu je još jedno veoma interesantno zanimanje. Riječ je o frizerskom zanimanju. Na prvo pogled ovoma se to zanimanje ne čini zanimljivim i korisnim, no, dovoljno je samo zbrojiti kako često posjećujemo frizera bilo radi šišanja, bilo radi kreiranja određenih frizura za različite svečanosti i bit će nam jasno kako je ovo zanimanje ne samo interesantno nego i korisno.

U školskoj 2016./2017. godini Srednja škola Prozor upisala je treću generaciju učenika za zanimanje frizer. Do sada je sedamdesetak učenika dobilo potrebno frizersko obrazovanje. Riječ je uglavnom o učenicama iako je u prvoj upisnoj generaciji bili nešto i muških, manje ih je, ali ih ipak uvijek ima.

Teorijski dio nastave učenici ovog zanimanja pohađaju u zgradi škole. Prednost u obrazovanju ovog zanimanja je u tome što i praktični dio obavljaju u školi u kabinetu koji je potpuno opremljen za praktičnu nastavu. Pored toga, učenici obavljaju i jedan dio vanjeske prakse u različitim frizerskim salonima.

Kroz trogodišnje obrazovanje pored opće-obrazovnih predmeta učenici izvode sve vježbe i vrste frizerskih usluga kao što je izrada svih vrsta frizura, bojanje i nijansiranje kose, šišanje i brijanje muškog lica. Kroz praktični rad i vježbe učenici pokazuju svoju kreativnost, isnpiraciju i inicijativu za rad, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close