U Beogradu

Sporazum potpisan: Od 1. srpnja niže cijene roaminga

Sporazum su, osim Bosne i Hercegovine, potpisali ministri resornih ministarstava Albanije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.
Sci-Tech / Flash | 04. 04. 2019. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić u ime Bosne i Hercegovine potpisao je u Beogradu, u okviru Digitalnog samita zemalja Zapadnog Balkana, Sporazum o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji.

Regionalni sporazum o roamingu će od 1. srpnja omogućiti znatno niže cijene roaminga u zemljama Zapadnog Balkana, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija BiH.

Sporazum su, osim Bosne i Hercegovine, potpisali ministri resornih ministarstava Albanije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Cijene roaminga će u prvoj fazi od 1. srpnja, biti smanjene za 27 %, a od 1. srpnja 2021. godine se očekuje potpuno ukidanje roaminga za Zapadni Balkan. Cijena roaminga sa Albanijom bit će umanjena za čak 85 %, budući da Albanija do sada nije bila dio sporazuma koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH.

Tijekom dva dana trajanja Samita u Palati Srbija, razgovarat će se o razvitku digitalnih vještina, regionalnoj suradnji u oblasti razvitka identifikacijskih i sigurnosnih shema, procesima digitalizacije društva, privrede, elektroničke uprave, o digitalnoj povezanosti i suradnji na Zapadnom Balkanu, kao i regiju sa Europom.

U okviru Digitalnog samita organiziran je i ministarski panel, na kojem su ministri razgovarali o putu Zapadnog Balkana u oblasti digitalizacije i implementacije ciljeva Digitalne agende za Zapadni Balkan, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close