Samsung

Samsung Electronics predstavlja kolekciju novih Bespoke proizvoda koji unapređuju doživljaj doma

Nova linija sastoji se od Bespoke AI™ mašina za veš, Bespoke AI™ rerne i Bespoke Infinite Line, a ući će na europsko tržište u narednim mjesecima.
Sci-Tech / Flash | 02. 09. 2022. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics d.o.o. najavila je predstavljanje nove Bespoke linije proizvoda u Evropi koja će prikazati stalnu predanost kompanije da postane vodeći dobavljač digitalnih kućanskih uređaja koji su održivi, inteligentni i lijepo dizajnirani. 

Nova linija sastoji se od Bespoke AI™ mašina za veš, Bespoke AI™ rerne i Bespoke Infinite Line, a ući će na europsko tržište u narednim mjesecima.

“Kompanija Samsung Electronics neprestano pomiče granice kako bi stvorila inovativne proizvode koji pomažu poboljšati živote potrošača razvijajući i prilagođavajući se njihovim potrebama. S ovom novom Bespoke postavom dolazi niz ekološki osviještenih, pametnih i izuzetnih karakteristika dizajna koje osnažuju potrošače da unaprijede svoj životni stil", izjavila je Hyesoon Yang, potpredsjednica i voditeljica korisničkog iskustva poslovanja s digitalnim uređajima u kompaniji Samsung Electronics.

Održiva rješenja za pranje veša s mašinom i sušilicom veša Bespoke AI™

Samsung je najavio predstavljanje nove linije za higijenu veša Bespoke AI™, opremljene revolucionarnim ekološki osviještenim tehnologijama za smanjenje ispuštanja mikroplastike iz odjeće, koja je razvijena u partnerstvu s markom sportske odjeće Patagonia. Dostupna od ovog mjeseca, Bespoke AI™ mašina za veš dolazi s programom pranja koji smanjuje emisije mikroplastike iz odjeće za 54% korištenjem tehnologije filtera za hvatanje ovih štetnih plastičnih čestica. Zagađenje mikroplastikom u našim oceanima i vodama jedno je od najhitnijih svjetskih pitanja, a kompanija Samsung ponosna je što može učestvovati u rješavanju ovog problema.

Osim smanjenja mikroplastike, Bespoke AI™ mašina sadrži još više ekološki osviještenih karakteristika kako bi korisnicima omogućila da iskuse svakodnevnu održivost bez žrtvovanja performansi. Kao energetski učinkovita mašina broj jedan na tržištu,, Bespoke AI™ mašina za veš opremljena je Samsung tehnologijom AI Ecobubble™. Korištenje hladne umjesto tople vode bez dodavanja dodatnog vremena ciklusa pomaže korisnicima uštedjeti do 70% potrošnje energije uz AI Energy Mode model rada na SmartThings Energy. Također, osigurava visoke standarde čistoće i higijene za odjeću dopuštajući deterdžentu da brzo prodre u tkanine i ukloni prljavštinu – čak i u hladnoj vodi.

Foto: PR / Samsung Electronics predstavlja kolekciju novih Bespoke proizvoda koji unapređuju doživljaj doma 

Osim toga, Bespoke AI™ mašina za veš dolazi s AI Wash senzorima koji mjere težinu veša i nivo zaprljanosti kako bi se osiguralo da se koristi optimalna količina vode, deterdženta i energije, smanjujući otpad.

SpaceMax™ tehnologija omogućava mašini za veš da koristi veći bubanj bez povećanja njegovih vanjskih dimenzija, dajući potrošačima veliki kapacitet od 11 kilograma (kapacitet od 5,3 kubičnih stopa za američke modele mašina za veš s prednjim punjenjem) za veća opterećenja. Jedinstveni dizajn ravne prednje strane Bespoke AI™ mašine za veš i razne mogućnosti boja osiguravaju da se uređaj može lako uklopiti u bilo koju praonicu veša i prilagoditi prostor za pranje veša vašem dizajnerskom ukusu kako vama odgovara.

Inteligentno i zdravo iskustvo kuhanja s prilagođenom AI™ rernom

Predstavljena u listopadu na europskim tržištima, Bespoke AI™ rerna dolazi s inteligentnim karakteristikama koje kuhanje čine zdravim iskustvom – omogućavajući korisnicima pripremu hrane koja je dobra i za nepce i za tijelo.

Kuhanje na pari dugo se povezivalo sa zdravim kuhanjem, a nova Bespoke AI™ rerna dolazi s raznim funkcijama kuhanja na pari za pripremu hranjivih i ukusnih jela kuhanih na pari. Natural Steam opcija omogućava korisnicima postizanje hrskavijih, delikatnijih okusa s vlažnom unutrašnjošću i hrskavom vanjskom stranom, što je čini idealnim izborom za mnoga jela za pečenje. U međuvremenu, karakteristika Full Steam u rerni pomaže korisnicima kuhati povrće ili ribu na pari uz minimalan napor i zadržati više prirodnog okusa i hranjivih tvari. Bespoke AI™ rerna također dolazi s Dual Cook Steam opcijom, kombinirajući gornju i donju zonu s jednostavnom tehnologijom pare tako da korisnici mogu uštedjeti vrijeme i energiju kuhanjem različitih jela istovremeno na različitim postavkama. Kada ste gotovi s pripremom obroka, ugrađena karakteristika čišćenja parom omogućava brzo čišćenje.

Rerna Bespoke AI™ također ima inteligentne karakteristike koje dodatno poboljšavaju zdravo kulinarsko iskustvo. AI Pro Cooking  koristi tehnologiju vizualnog prepoznavanja hrane za optimizaciju postavki kuhanja u rerni dok nadzire hranu kako bi se spriječilo prekuhavanje obroka. Osim toga, korisnici mogu učiniti kuhanje interaktivnijim stvaranjem i dijeljenjem videozapisa s ubrzanim protokom vremena s prijateljima i porodicom na društvenim mrežama.

Ova pećnica koja se otvara na dodir ima dizajn ravnih vrata bez ručke, tako da se skladno slaže s vašim kuhinjskim namještajem. Dodirom vrha prsta na dugme na upravljačkoj ploči možete otvoriti vrata nježno i bez napora. Rerna je dostupna u nizu modernih boja i završnih obrada uključujući Clean Nay, Clean White i Satin Beige. Tako možete nadograditi izgled svog doma kombiniranjem i spajanjem Bespoke uređaja.

Dodavanjem novih mogućnosti povezivosti, Bespoke AI™ rerna također se povezuje s uslugom SmartThings Cooking kako bi pružila personalizirane recepte i inteligentne planove obroka razumijevanjem ukusa, prehrane i namirnica korisnika u njihovom frižideru. Također, SmartThings Cooking može se sinkronizirati sa Samsung Health aplikacijom kako bi se pratili ciljevi korisnika i potrošnja kalorija te na temelju informacija preporučili recepti. Zahvaljujući ovoj novoj karakteristici, koja će biti dostupna u oktobru ove godine, brojanje kalorija i zdravije kuhanje postalo je još lakše.

Kuhinja iz snova s prekrasno dizajniranom Bespoke Infinite linijom

Kompanija Samsung s ponosom najavljuje predstavljanje Bespoke Infinite Line liniju proizvoda, potpunog premium paketa uređaja s početnim fokusom na kuhinju. Nastavljajući vodeću poziciju Bespoke linije u dizajnu, Bespoke Infinite Line utjelovljuje vrijednosti iznimnog kvaliteta i vrhunskog iskustva kuhanja, stvarajući bezvremenski proizvod koji nadilazi jednostavan okus. Posljednja evolucija u liniji uređaja Samsung imat će svoj globalni debi, uključujući Evropu i SAD, počevši od predstavljanja rashladnog uređaja s jednim vratima, koji dolazi u frižideru, zamrzivaču i frižideru za vino, ove godine.

Iz estetske perspektive, Bespoke Infinite Line posjeduje bezvremenski dizajn koji bez napora nadopunjava svoje okruženje okomitim linijama, izuzetnim materijalima i sofisticiranom završnom obradom. Infinite Design linija ima metalik završni sloj visokog sjaja u Timeless Greige boji s elegantnim zlatnim bakrenim rubnim okvirom. Proizvodi u ovoj liniji izrađeni su od izdržljivog aluminija, što ih čini otpornim na ogrebotine i udubljenja, kao i lakim za brisanje.

Foto: PR / Samsung Electronics predstavlja kolekciju novih Bespoke proizvoda koji unapređuju doživljaj doma 

Bespoke Infinite Line linija proizvoda ne samo da je primjer klase po svom izgledu, već i svojoj funkcionalnosti, podižući kuhinjsko iskustvo svojim vrhunskim karakteristikama. Unutar vrata frižidera, Black Metal Cooling tehnologija iznutra zadržava hladnoću i pomaže u brzom vraćanju izgubljene topline, dok Tunnel Lighting na okviru i policama projicira svjetlost u svim smjerovima tako da možete vidjeti u svaki ugao. Također, dolazi s automatskim otvaranjem vrata koja se otvaraju kada ih dodirnete, stvarajući zvuk koji vas upozorava dok se otvaraju. Štoviše, bez ručki koje strše i smetaju, ima stilski besprijekoran izgled.

Ostale karakteristike uključuju vrč s automatskim punjenjem koji se automatski puni pročišćenom vodom kada ga stavite u frižider. Koristeći ugrađeni Infuser, možete dodati voće ili začinsko bilje za stvaranje napitaka ukusnih okusa. Održavajući sastojke i ostatke svježima i bez kontaminacije, Flex Pantry sistem čuva hranu prilagođavanjem temperatura optimiziranih prema vrsti hrane koja se pohranjuje.

Kopirati
Drag cursor here to close