do 2035.

Rusija spremna za teleportaciju

Sci-Tech / Flash | 22. 06. 2016. u 07:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vladi Rusije, uz sudjelovanje dopredsjednika Arkadija Dvorkoviča, radi razgovora o realizaciji programa ''Nacionalna tehnološka inicijativa'' koji je napravila Agencija za strateške inicijative po nalogu Vladimira Putina, danas c´e se okupiti međuresorna radna grupa.

Kako prenosi Sputnik, u plan Agencije za strateške inicijative ulazi stvaranje do 2035. godine u Rusiji nacionalnog programskog jezika, apsolutno sigurne veze na bazi kvantne komunikacije, komunikacijskog operatera novog tipa za bespilotni sustav i teleportaciju.

Od 2016. do 2018. godine za SafeNet, jedan od planova Nacionalne tehnološke inicijative, planirano je da se izdvoji deset milijardi rubalja od kojih c´e polovinu dati federalni proračun.

Od 2018. do 2025. godine u nizu subjekata Rusije, prema planovima Agencije za strateške inicijative, pojavit c´e se infrastruktura mobilne komunikacije standarda 5G, otvorit c´e se centri zaštite od cyber prijetnji, realizirat će se projekt implementacije nacionalnog pametnog sustava upravljanja, stvorit c´e se novi operativni sustavi za cyber fizičke sustave i autonomni transport, kao i ''domac´i jezik za sigurno i efikasno paralelno programiranje''.

Od 2025. do 2035. godine autori računaju na instalaciju neuron-interfacea, teleportaciju, korištenje prirodnih pojava za prenos informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close