Nije trebalo dugo

Prvi problemi s iPhone 7 uređajima

Sci-Tech / Flash | 20. 09. 2016. u 13:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi vlasnici iPhone 7 Plus telefona počeli su prijavljivati prve probleme koji su se počeli pojavljivati na ovim uređajima. Novi model ispušta čudan zvuk kada je preopterećen korištenjem. Zvuk, prema svemu sudeći, dolazi od preopterećenog procesora.

Prvi korisnik koji je prijavio ovaj problem je Stephen Hackett, autor bloga 512 Pixels. Kada je preuzimao sadržaj s iCloud servisa na telefon, primijetio je čudan zvuk koji uređaj ispušta, piše Zimo.co.

Uzeo je telefon u ruke, približio ga i čuo zvuk koji ne dolazi iz zvučnika, već sa zadnje strane gdje se najvjerojatnije nalazi procesor.

Budući da nije riječ o usamljenom slučaju jer je još nekoliko korisnika prijavilo isti problem, među kojima je i bivši PR kompanije Apple i autor TechCrunch-a, Darrell Etherington, mnogi su ovo već počeli zvati HissGate (eng. hiss – šuštanje).

Trenutno nije poznato je li ovaj problem rasprostranjen šire i odnosi li se na sve iPhone 7 Plus telefone ili na samo nekoliko uređaja s greškom. Međutim, Apple ne želi riskirati pa je Stephena kontaktirala podrška kompanije Apple i rekla mu da telefon zamijeni novim, prenosi The Next Web.

Što se A10 Fusion procesora tiče, jedan je od trenutno najjačih na tržištu, no ovo je neke navelo da pomisle da je problem upravo u procesoru, a neki čak pretpostavljaju da je riječ o rashladnom sustavu koji se nalazi u telefonu.

Kopirati
Drag cursor here to close