Livno

Profesor Atom i mladi za bolju budućnost BiH

Sci-Tech / Flash | 04. 08. 2016. u 10:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskim veleposlanstvom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, već treću godinu provodi projekt iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED – Zeleni ekonomski razvoj.

Tim povodom, u cilju promocije značaja energetske efikasnosti djeci i mladima organizatori su pozvali sve zainteresirane da im se pridruže na edukativno-zabavnom događaju pod sloganom ''Lajk za pametnu energiju'' koji UNDP u suradnji s partnerima organizira u četvrtak, 4.8.2016. godine na gradskom trgu u Livnu, u vremenu od 18 do 21 sat.

Na edukativno-zabavnom događaju svi posjetitelji će doznati na koje načine mogu pametno koristiti energiju, a zaštitno lice kampanje ''Lajk za pametnu energiju'', Profesor Atom, dijelit će stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoliša i energetskoj održivosti. Sve sudionike u kvizu znanja očekuju brojne nagrade.

Cilj projekta ''Zeleni ekonomski razvoj'' je smanjiti trošenje javnih sredstava na potrošnju energije i vode u javnim objektima, osigurati financijske mehanizme za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje ''zelenih radnih mjesta'', te osigurati održiv ekonomski razvoj.

Kopirati
Drag cursor here to close