USAID/SGIP

Otvoren natječaj za novinarske radove o temi 'Obrazovanje odraslih u BiH'

Sci-Tech / Flash | 01. 06. 2016. u 13:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID/SGIP) danas je otvoren natječaj za najbolju novinarsku priču o temi – Obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz ove agencije.

Natječajem je predviđena dodjela dviju nagrada, a pozivaju se novinari iz cijele BiH da kandidiraju istraživačke priče o tome kako zakoni o obrazovanju odraslih mogu najbolje utjecati na povećanje broja zaposlenih u BiH.

Prva nagrada je novčani iznos od 2.500 konvertibilnih maraka, a druga novčani iznos od 1.500 konvertibilnih maraka. Sudjelovati mogu novinari svih medija BiH (novine i časopisi, novinske agencije, radio, televizija, internet portali).

''Obrazovanje odraslih doprinosi povećanju profesionalne sposobnosti radno aktivnog stanovništva, čime se postiže veća zaposlenost. Danas obrazovanje odraslih postaje najdinamičniji segment obrazovnih sistema u Europi. Mediji mogu imati ključnu ulogu u poticaju javnosti na aktivnu podršku razvoja sistema obrazovanja odraslih i drago nam je ako u tome možemo pomoći'', rekao je direktor USAID-ovog Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u BiH (USAID/SGIP) Christian Haupt, navodi se u priopćenju.

Ocjenjivački žiri će u obzir uzeti prijavljene novinarske radove objavljene u razdoblju od 15. svibnja do 19. rujna 2016. godine.

Radove za nagradu mogu predlagati medijske kuće ili agencije, urednici svih medija ili sami novinari autori. Žiri sačinjavaju predstavnici Vijeća za tisak u BiH, Udruženja BH novinari, Centra za razvoj medija i analize (CRMA), njemačkog društva Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i projekta USAID/SGIP.

Prijedlozi se šalju poštom na adresu USAID/SGIP (Kalmija Baruha 1/II, 71000 Sarajevo), najkasnije do 23. rujna 2016., uz priložene originale objavljenih tekstova ili CD/DVD s objavljenim izvještajima, kao i elektronski na adresu [email protected], s naznakom "Za novinarsku nagradu".

Projekt USAID/SGIP, od svibnja 2013. radi na jačanju kapaciteta institucija vlasti kako bi se usvojile, provele i osigurale efikasnije politike, zakoni i proračuni koji se odnose na ključna pitanja pristupanja Europskoj uniji. Pored podrške izradi Zakona o obrazovanju odraslih Srednjebosanske županije, USAID/SGIP je pomogao i u provedbi javne rasprave o Zakonu o obrazovanju odraslih Zeničko-dobojske županije, koji je usvojen 2014. godine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close