Brucoški sat

Novih 1200 studenata na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

Sci-Tech / Flash | 03. 10. 2016. u 11:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sportskoj dvorani unutar kampusa Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru održan je brucoški sat, gdje su studenti upoznali rektora i dekane svih fakulteta ove visokoškolske ustanove.

Kako je rekao Sead Pašić, rektor Univerziteta u Mostaru, ovu akademsku godinu započinje oko 1200 novi studenata na ovoj ustanovi. "U ovu akademsku godinu na svim fakultetima Univerziteta 'Džemal Bijedić' upisano je oko 1200 brucoša koji dolaze iz čitave Hercegovačko - neretvanske županije, ostatka države, ali i nama susjednih zemalja, Hrvatske i Srbije", naveo je Pašić.

Upitan o školarinama, Pašić je odgovorio kako nije bilo povećanja cijena školarine, a izrazio je nadu kako neće doći do te mjere. "Za sada su cijene kao i prošle godine. Iako su izdaci veliki, do korekcije cijena nije dolazilo. Na Univerzitetu radi oko 200 profesora i drugog osoblja, a približno toliki je broj izvanrednih profesora i drugih vanjskih suradnika".

Predsjednik Unije studenata ovog Univerziteta, Harun Kurtović također je poželio dobrodošlicu novim studentima, te ih je pozvao da zajedničkim radom doprinesu kvaliteti studiranja na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'.

Dobrodošlicu na Univerzitet u Mostaru, te želje za uspješno školovanje i što više postignutih dobrih rezultata poželio je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

Kopirati
Drag cursor here to close