Podizanje svijesti

Mostar: Prijavite mališane na radionice permakulture i reciklaže

Radionice su namijenjene djeci do 7-14 godina starosti, a sastojat će se od teoretskog i praktičnog dijela obuke.
Sci-Tech / Flash | 14. 09. 2018. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna skupina mladih ‘’Ekoomladina’’ iz Mostara organizira seriju radionica pod nazivom "Na mladima cvijet ostaje", priopćeno je iz Agencije lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar).

Ove tematske radionice čiji su ciljevi, kako navode, upoznavanje sudionika s osnovama permakulture, reciklaže i podizanje razine ekološke svijesti bit će održane vikendima 22. i 29. rujna, te 13. i 20. listopada na posjedu Udruženja ‘’Zemljani’’ u mjestu Potoci kraj Mostara.

Radionice su namijenjene djeci do 7-14 godina starosti, a sastojat će se od teoretskog i praktičnog dijela obuke.

Teme radionica su "Dobri susjedi" i "Zeleni zid". Na radionicama "Dobri susjedi" djeca će se upoznati sa srodnim biljkama, odnosno biljkama koje dobro surađuju zasađene jedne kraj drugih. Pored pripreme tla za sadnju, djeca će dobiti uvid i u sam proces sadnje, pa će biljke zasaditi u sezonskom vrtu. U radionici "Zeleni zid" pozornost će biti posvećena, navode, reciklaži i kreativnim rješenjima. Polaznici radionice će uz pomoć instruktora izgraditi vertikalni vrt od recikliranih plastičnih flaša u kojoj će zasaditi začinske biljke.

Radionice ‘’Na mladima cvijet ostaje’’ financirane su kroz grant sredstva fonda Lokalne inicijative mladih, EU projekta Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana, koji na području Mostara implementira Agencija lokalne demokracije Mostar.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj mjesta ograničen, pa organizator moli zainteresirane roditelje da svoju djecu prijave što ranije na broj telefona (+387 61 800 - 540) ili putem e-mail adresu ([email protected]).

Kopirati
Drag cursor here to close