Promocija inovacija

Jeste li spremni za prvi regionalni Forum biznis inovacija – Sarajevo Unlimited 2016

Sci-Tech / Flash | 12. 10. 2016. u 11:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzetnički i inovacijski centar Networks za svoj prvi rođendan glavnom gradu Bosne i Hercegovine poklanja prvi regionalni Forum biznis inovacija – Sarajevo Unlimited 2016.

U vremenu između 2. i 3. studenog 2016. godine u olimpijskom hotelu Holiday, Sarajevo će biti domaćin najboljih bosanskohercegovačkih i regionalnih inovacija kroz platformu koja ima u planu promovirati samo najbolje iz Bosne i Hercegovine – talente, inovacije, resurse i inspirativne priče o uspjehu.

Kao prvi forum ovog tipa u regiji, Sarajevo Unlimited 2016, kroz jednodnevnu konferenciju okupit će sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, startupe i investitore s ciljem promocije inovacija u biznisu, inovativnog poslovanja i korištenja resursa startup kompanija.

Organizatori su najavili iscrpan program, iskusne govornike, ključne poruke, globalne igrače i intenzivno umrežavanje, a prilog ovim tvrdnjama ide to da će biti 1000 sudionika, predstavnici vladinih institucija, 30 govornika sa uspješnim poslovnim pričama, preko 20 inovacija, te će biti predstavljeno 20 najuspješnijih bh startupa.

''Ovo je odlična prilika da se maknemo od svakodnevnih negativnih priča koje se plasiraju u našoj zemlji i svu energiju usmjerimo ka onom u čemu smo, zaista, najbolji, a to vrlo često zaboravljamo – u mladim talentima, uspješnim poslovnim pričama, nevjerojatnim inovacijama koje su već odavno na svjetsko tržište stavile pečat ''made in Bosnia and Herzegovina'' i po prvi put ponudimo platformu za umrežavanja svih aktera –institucija, kompanija, mladih talenata i poduzetnika, te investitora'', kazao nam je Senad Alibegović, direktor foruma Sarajevo Unlimited 2016.

Na ovom forumu, uz partnerstvo sa Phillip Morris International, YEP – Projektom zapošljavanja mladih, Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, predstavit će se velike kompanije poput Microsofta, IBM-a, Uniqa osiguranja, ProCredit banke, Phillip Morris International, Mistrala, Bisnodea, Wisdom Together, itd., a forum su podržali Vijeće Ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Kantona Sarajevo.

Više informacija o samom forumu, sudionicima i sadržajima, te načinu kako sudjelovati, možete pronaći na službenoj web stranici: http://weareunlimited.ba i na društvenim mrežama foruma.

 

Kopirati
Drag cursor here to close