''12. Dani BHAAAS u BiH''

Značajan dan za medicinare iz urgentne medicine u BiH

''Ovaj sporazum će uveliko pomoći u zajedničkom djelovanju ova dva uduženja u razvoju sustava urgentne medicine i poboljšanja usluge pacijentima''
Lifestyle / Zdravlje | 24. 06. 2021. u 20:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dan ''12. Dana BHAAAS u BiH'' je bio u znaku potpisivanja Memoranduma o suradnji medicinara urgentne medicine iz FBiH i RS, točnije uspostavljanju zajedničke mreže urgentne medicine na razini BiH.

Sporazum su potpisali Udruženje hitnih medicinskih tehničara FBiH i Resuscitacioni savjet Republike Srpske na simpoziju o urgentnoj medicini.

Predsjednik udruženja hitnih medicinskih tehničara FBiH Aner Duraković je rekao da je ovo značajan dan za sve medicinare iz urgentne medicine u BiH.

''Mi već godinama uspješno surađujemo s kolegama iz Resuscitacionog savjeta Republike Srpske, a jedna od naših zajedničkih inicijativa je i ovaj simpoziji urgentne medicine koji smo organizovali zajedno sa našim domaćinima BHAAAS. Danas smo potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju s kolegama iz Resuscitacionog savjeta Republike Srpske koji je veoma bitan za rad kompletne urgentne medicine u BiH'', kazao je Duraković.

''Ovaj sporazum će uveliko pomoći u zajedničkom djelovanju ova dva uduženja u razvoju sustava urgentne medicine i poboljšanja usluge pacijentima, ali i zajednički izlazak izvan granica BiH što se tiče edukacija stručnog kadra'', rekla je predsjednica Resuscitacionog savjeta RS Biljana Ćurguz.

Prvog dana znanstvene konferencije održani su i simpoziji iz tehničkih nauka ''BH Telecom - Informacijska i komunikacijska tehnologija'', ''Napredni elektroenergetski sustavi'', ''Održivi urbani razvoj: projektiranje pametnih gradova'', Geodezija i geoinformacije, te okrugli sto ''Fleksibilni elektroenergetski sustavi''.

Kopirati
Drag cursor here to close