Bacite cigarete

Zašto su pušači ugroženiji od zaraze koronavirusom?

"Ako pušite, sluznica pluća je ranjivija i vi proizvodite više receptora na koje se virus COVID-19 lovi", rekao je Swan.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 03. 2020. u 20:06 Miss7

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. Norman Swan za Daily Mail Australia upozorio je pušače da bi smjesta trebali prestati pušiti kako bi izbjegli zarazu koronavirusom.

Pušači se mole da odustanu bez odlaganja kako ne bi uhvatili koronavirus. Osobe s već postojećim problemima s plućima posebno su osjetljive na zarazu virusom koji je nastao u Kini krajem prošle godine, a pluća pušača izloženija su virusu.

"Ako pušite, sluznica pluća je ranjivija i vi proizvodite više receptora na koje se virus COVID-19 lovi", rekao je Swan.

Osobe oboljele od dijabetesa i srčanih problema također su u većoj opasnosti od koronavirusa. Dr. Swan je također odbacio ideju da koronavirus nije ništa gori od sezonske gripe.

"Neki kažu da nema razloga za paniku, jer se koronavirus ne razlikuje od sezonske gripe. Iako se slažem da nema potrebe za panikom, to nije gripa", rekao je i istaknuo da se COVID-19 brže prenosi.

''Prošlog je tjedna Svjetska zdravstvena organizacija proglasila da koronavirus ima smrtnost između tri i četiri posto. Dok sezonska gripa ubija oko 0,1 posto zaraženih'', izjavio je Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti u SAD-u.

Kopirati
Drag cursor here to close