Panika

Zaražena koronavirusom slavila Dan žena u restoranu s 500 posjetiteljica

Proslavi na kojoj je pjevao popularni folk pjevač, za čiji su nastup davno rasprodate ulaznice, nazočilo je oko 500 posjetitelja.
Vijesti / Flash | 10. 03. 2020. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zeničanka koja je prva žrtva koronavirusa na području Federacije BiH navodno je nazočila proslavi 8. marta u jednom zeničkom restoranu, prije nego što je znala da je pozitivna na ovaj virus, saznaje “Avaz”.

Proslavi na kojoj je pjevao popularni folk pjevač, za čiji su nastup davno rasprodate ulaznice, nazočilo je oko 500 posjetitelja.

Javni prijevoz

Osim toga, a prema tvrdnjama njenih sugrađana, koristila je i javni prijevoz, zbog čega su svi oni u strahu.

Podsjetimo, 51-godišnjakinja je testirana kod kuće, a nakon što se vratila iz Italije s članovima obitelji. Naime, ona se najprije nalazila u samoizolatoriju na Pridolcima, da bi danas bila prevezena u izolatorij stacionara Kantonalne bolnice Zenica.

Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona prva je kolateralna žrtva pojave koronavirusa.

Naime, budući da se u javnosti barata informacijama da se izolatorij nalazi u stacionaru, gdje je smješten i Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK, upravo ova ustanova trpi posljedice jer nitko ne smije doći u ovaj prostor stacionara.

Pod nadzorom 80 osoba

''Interesantno, u svim drugim gradovima izolatoriji se nalaze izvan grada, samo je kod nas u centru grada i uz još jednu, zasebnu, ustanovu. Međutim, naglašavamo da je dio stacionara gdje se nalazi izolatorij odvojen od Zavoda, odnosno da se radi faktički o dvije zgrade fizički odvojene i nitko tko dolazi u Zavod nema nikakve opasnosti od zaraze'', naglašavaju iz Zavoda.

Podsjetimo, a kako je danas saopćeno na konferenciji za medije, oko 80 osoba na području Zeničko-dobojskog kantona je pod nadzorom radi pojave koronavirusa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close