Korak za djecu

VIDEO | Liječnici iz SKB Mostar pozivaju na humanitarnu utrku za pedijatriju

Korak za djecu, humanitarna strana Mostar Run Weekenda!
Lifestyle / Zdravlje | 28. 02. 2024. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici pedijatrije SKB Mostar vas pozivaju na trku ili šetnju  zajedno u Humanitarnoj utrci u dužini od 4 kilometra za ugodniji boravak djeci u mostarskoj Pedijatriji.

Osoblje s Klinike za dječje bolesti snimili su kratki video i pozvali sve građane da se odazovu na Humanitarnu utrku.

Humanitarna utrka će se održati 23. ožujka, a skupljeni novac ide za opremu dječjih igraonica. Ova vijest će posebno obradovati roditelje djece s kroničnim teškoćama koji redovito moraju ići na godišnje hospitalizacije.

Inače, humanitarna utrka/šetnja, u dužini od 4 kilometra već je tradicionalno dio mostarskog trkačkog vikenda.

Uz fizičku aktivnost sugrađana i podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti, cilj humanitarne utrke je ukazati na određene nedostatke u društvu i kroz trčanje probuditi humanost i empatiju.

Ove godine trčimo i šetamo za Kliniku za dječje bolesti ''Sveučilišne kliničke bolnice Mostar''.

''Godinama smo svjedočili lošim uvjetima i neprimjerenom objektu mostarske pedijatrije. Vjerujemo kako će nova zgrada pedijatrije našim doktorima, medicinskom, kao i svom drugom osoblju omogućiti najbolje uvjete za rad, jer naša djeca to zaslužuju! Stoga smo se ove godine odlučili da zajedno sa svim našim trkačima, partnerima, sponzorima, učinimo djeci ugodniji i ljepši boravak u bolnici. Potruditi ćemo se da od prikupljenih sredstava igračkama i drugom didaktičkom opremom opremimo dnevnu sobu mostarske pedijatrije'', poručili su ranije organizatori ztrke.

Kopirati
Drag cursor here to close