Samo hrabro

Žena stara 101 godinu pobijedila COVID-19

"Pošto nije imala dodatnih bolesti, uz terapiju se oporavila u roku od devet dana i otpuštena je iz bolnice", rekao je Demirhan.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 04. 2020. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nazi Onluk, 101-godišnja žena iz Turske, pobijedila je COVID-19 i otpuštena je iz bolnice Kartal Lutfi Kirdar u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Onluk je prije devet dana primljena u bolnicu zbog kašlja i otežanog disanja, a provedeni testovi pokazali su da je zaražena novim tipom koronavirusa.

Ipak, uspjela je pobijediti bolest, a iz bolnice je otpuštena uz aplauz.

Glavni liječnik Recep Demirhan rekao je kako je u toj bolnici pomoć ukazana za oko 2.000 pacijenata, a od toga 1.400 ih je otpušteno iz bolnice.

Demirhan je rekao kako je Nazi Onluk jedan od tih pacijenata.

"Ova žena ima 101 godinu. Prije devet dana je zatražila našu pomoć žaleći se na kašalj i narušeno zdravlje", rekao je Demirhan.

Dodao je kako joj je ukazana pomoć u poliklinici gdje je podvrgnuta i testiranju na COVID-19 i da su propisani lijekovi.

Demirhan je rekao i kako je nakon sedam do osam dana došlo do poboljšanja zdravlja pacijentice, snižena joj je tjelesna temperatura, a uklonjen je i problem otežanog disanja.

Prema njegovim riječima, pacijentica nije imala dodatnih kroničnih oboljenja, poput dijabetesa ili hroničnog srčanog zatajenja.

"Pošto nije imala dodatnih bolesti, uz terapiju se oporavila u roku od devet dana i otpuštena je iz bolnice", rekao je Demirhan.

Vjeruje kako bi situacija mogla biti drugačija da je bilo dodatnih oboljenja.

"I lijekovi su značajno doprinijeli. Veoma je važan i snažan imunitet. Pored toga, dali smo i visoku dozu vitamina C. I to je efikasan element tijekom terapije", rekao je Demirhan koji je dodao kako je tijekom tretiranja pacijentice korištena i terapija kisikom.

Naglasio je kako je pacijentica otpuštena uz uvjet poštivanja mjere kućne izolacije i drugih mjera koje su propisali nadležni organi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close