BoHeMSA

Studenti učili o hitnim postupcima prilikom epileptičkog napada

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je održana radionica pod nazivom "Hitni postupci kod epi napada i prikaz slučaja“.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 03. 2023. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski dan podrške oboljelima od epilepsije ili World Purple Day obilježava se od 2008. godine s ciljem podizanja svijesti o neurološkom poremećaju zvanom epilepsija.

Od ove bolesti boluje oko 50 milijuna ljudi u svijetu, a obilježava se nošenjem ljubičaste vrpce u znak solidarnosti s oboljelima.

U sklopu obilježavanja, danas, 31. ožujka, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je radionica pod nazivom "Hitni postupci kod epi napada i prikaz slučaja“.

Radionicu je vodila doc. dr. sc. Nataša Pejanović Škobić, dr.med. spec. neurologije, tijekom koje su studenti više naučili o samoj epilepsiji, vrstama napada, kliničkoj slici i liječenju, ali i najvažnije uspješno savladali načine prve pomoći tijekom epileptičkog napadaja.

Foto: PR / Predavanje je održano na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Također, jedan od važnijih ciljeva u obilježavanju ovog dana je uklanjanje stigme povezane s epilepsijom.

Na radionici su sudjelovali studenti medicine, kao i studenti drugih studija Sveučilišta u Mostaru. Radionicu je organizirao Odbor za javno zdravlje (SCOPH) Udruženja studenata medicine Bosne i Hercegovine (BoHeMSA) predvođen lokalnom koordinatoricom, Martinom Saraf.

Ovo je već treća aktivnost BoHeMSE LC Mostar s ciljem podizanja svijesti o ovoj bolesti, što podupire i sve veće zanimanje i sudjelovanje studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close