Direktor Zavoda za javno zdravstvo

Skočibušić upozorava na neizvjesnu jesen i važnost mjera individualne zaštite

Lifestyle / Zdravlje | 25. 08. 2022. u 15:31 Fena
Skočibušić: Klinička slika oboljelih od virusa korona blaža nego ranije, važne mjere zaštite

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH dr. Siniša Skočibušić smatra da trenutna epidemiološka situacija u Federaciji BiH nagovještava da pandemija virusa korona neće biti razmjera poput onih ranijih, ali i upozorava na neizvjesnu jesen i važnost mjera individualne zaštite.

''Trenutno smo u šestom valu pandemije. Veliki broj je inficiranih, i dalje bilježimo porast broja osoba koje su na bolničkom liječenju zbog bolesti COVID-19 iako je klinička slika oboljelih sada značajno blaža u odnosu na raniji period. To nas tješi da pandemija neće biti onakvog razmjera, kao što je to bilo ranije, s tim da na jesen ne znamo šta će točna biti'', naglasio je u izjavi za Fenu dr. Skočibušić.

Podsjetio je da i dalje vrijede mjere individualne zaštite poput pravilnog nošenja maske preko usta i lica (osobito gdje na jednom mjestu boravi više ljudi), kao i docjepljivanje četvrtom dozom za starije od 60 godina i imuonokompromitirane osobe, izbjegavanje velikih okupljanja, osobna higijena kao i prozračivanje prostorija.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su, u posljednja 24 sata, ukupno 763 uzorka, od čega je 205 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.

U istom periodu u Federaciji BiH prijavljena su dva smrtna ishoda i to u Kantonu Sarajevo.

Dosad je testirano ukupno 1.316.096 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 261.227 osoba. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.999.

Kopirati
Drag cursor here to close