6. Kongres nefrologa u BiH

Sarajevo domaćin Međunarodnog kongresa nefreloga

Četvorodnevni kongres ''NefroBiH'' donosi zanimljiv program i mnogo prilika za razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz regiona i svijeta.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 04. 2024. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo će od 9. do 12. svibnja biti domaćin 6-tog kongresa nefrologa. Četvorodnevni kongres ''NefroBiH'' donosi zanimljiv program i mnogo prilika za razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz regiona i svijeta.

''NefroBiH'' predstavlja znanstveno putovanje koje uključuje poučna predavanja, zanimljive diskusije i niz usmenih i poster prezentacija. Cilj Kongresa je pružiti najnovije znanstvene, obrazovne i praktične uvide u formatu koji podstiče interakciju.

Agenda Kongresa donosi predavanja i panele preko 70 inostranih predavača, stručnjaka iz oblasti kliničke nefrologije, nadomjesne bubrežne terapije, transplantacije.

U ugodnom ambijentu poslovnog centra Unitic u Sarajevu, posjetitelji će imati priliku čuti predavanja o akutnim ozljedama bubrega, hipertenziji, dijabetesu i kardiovaskularnim bolestima kod bubrežnih bolesnika, a razmjeniti će se mišljenja i iskustva kada je riječ o suvremenim dijalitičkim metodama, transplantaciji bubrega, kliničkoj i pedijatrijskoj nefrologiji.

''Veliko mi je zadovoljstvo uputiti srdačnu dobrodošlicu za predstojeći Kongres, premijerni događaj iz oblasti nefrologije u Bosni i Hercegovini. Ponovno okupljanje ima cilj da podijelimo bogato znanje i iskustvo, razmjenimo dobre prakse i zajedničkim naporima doprinesemo razvitku ove medicinske grane i najvažnije pružimo pacijentima najbolju moguću njegu'', poručio je prof. dr. Damir Ribić, predsjednik UNDT BH i predsjednik Kongresnog odbora.

Foto: PR / Sarajevo domaćin Međunarodnog kongresa nefreloga
Kopirati
Drag cursor here to close