Mentalno zdravlje

Prvi kongres psihoterapeuta u Bosni i Hercegovini održat će se u Sarajevu

''Svjedočimo velikoj, ubrzanoj globalnoj transformaciji, koja direktno utječe na mentalno zdravlje cjelokupne populacije''.
Lifestyle / Zdravlje | 14. 11. 2022. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mentalno zdravlje je nezaobilazan i izuzetno važan dio sveukupnog zdravlja. Svjetska zdravstvena organizacija mentalno zdravlje opisuje kao ''stanje u kojem osoba ostvaruje svoje sposobnosti, može se nositi sa stresom svakodnevnog života, raditi produktivno i plodno i pridonositi''.

Za očuvanje mentalnoga zdravlja je važno ulaganje u emocionalnu dobrobit a mentalnog zdravlja nema bez profesionalaca koji rade u toj oblasti. Prepoznajući potrebu promocije psihoterapije kao profesije i unaprjeđenja naučno – istraživačkog rada, Savez psihoterapijskih udruženja u BiH po prvi put okuplja psihoterapeute i psihoterapijska udruženja u BiH i regiji na Prvom kongresu psihoterapeuta u Bosni i Hercegovini koji će se održati od 23. do 26. ožujka 2023. godine u hotelu ''Hills'' u Sarajevu.

''Vrijeme u kojem živimo je vrlo zahtjevno i izazovno. Svjedočimo velikoj, ubrzanoj globalnoj transformaciji, koja direktno utječe na mentalno zdravlje cjelokupne populacije. Želja nam je doprinijeti sveobuhvatnom razumijevanju trenutka u kome se nalazimo i mi, i naša profesija'', poručuju iz Saveza psihoterapijskih udruženja u BiH.

Psihoterapija sa svijetom promjena glavna je tema kongresa i nudi vrijednu priliku psihoterapeutima i svim zainteresiranim profesionalcima iz područja brige o zdravlju i razvoju pojedinaca, grupa i društva, kako iz Bosne i Hercegovine tako i drugih zemalja, da razmjene ideje i unaprijede svoje prakse.

Do 1. prosinca 2022. godine u ponudi su kotizacije sa popustom za rane prijave pa se mjesto na Prvom kongresu psihoterapeuta u Bosni i Hercegovini može osigurati već sada. Više informacija na: https://kongres.spubih.com/kotizacija/.

Kopirati
Drag cursor here to close