Srijeda, 11.05.2022.

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima u Mostaru

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima posjetit će Mostar u srijedu, 11.05.2022. u periodu 10.00-19:00 na platou Mepas Mall centra.
Lifestyle / Zdravlje | 09. 05. 2022. u 14:19 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima je regionalan i po mnogo čemu jedinstven projekt. Cilj projekta je širenje svijesti o dijabetesu i njegovoj prevenciji na način da će u 15 gradova diljem Bosne i Hercegovini, građanima biti pružena mogućnost besplatnog mjerenja glukoze u krvi uz obuku za pravilno mjerenje kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa.

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima posjetit će Mostar u srijedu, 11.05.2022. u periodu 10.00-19:00 na platou Mepas Mall centra.

Organizator projekta je regionalna farmaceutska kompanija Pharma Maac, koja je ovaj događaj prvi put organizirala 2018.godine, dok su ove godine projekt uspjeli proširiti i na susjednu Srbiju.

Foto: PR / Prva dijabetološka ordinacija na točkovima u Mostaru

„Ideja za projekat je nastala kao rezultat stalnog osluškivanja potreba oboljelih od dijabetesa i prepoznavanje značaja o širenju svijesti o dijabetesu i opasnostima koje ta bolest sa sobom nosi. Nazvali smo projekat „prvom dijabetološkom ordinacijom na točkovima“, jer smo u želji da u kratkom vremenu stignemo obići cijelu zemlju jednu modernu dijabetološku ordinaciju postavili na točkove i realizirali nešto jedinstveno na našim prostorima. Naša misija je biti vrijedan partner pacijentima i posvećenim profesionalcima u borbi protiv ove bolesti. Ova posebna zdravstvena inicijativa, koju provodimo svake godine, je signal oboljelima i stručnoj javnosti da u nama imaju odgovornog i poželjnog partnera u stvaranju boljeg okruženja kada je dijabetes u pitanju“, kaže mr.ph. Dženana Klepo, voditeljica projekta.

Partner projekta od njegovih prvih dana je austrijski brand Wellion, jedan od tržišnih lidera u segmentu kontrole glukoze u krvi širom svijeta. Wellion je potpuno fokusiran na dijabetes i već godinama skreće na sebe pažnju unikatnim proizvodima poput aparata za mjerenje glukoze u krvi sa govornom funkcijom za slijepe osobe ili aparatima koji pored mjerenja šećera imaju i dodatne funkcije kao što su mjerenja kolesterola, ketona, itd. Ove godine na tržište Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja stižu dva atraktivna noviteta: inzulinska pumpa i senzor za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi.

Vjerujemo da će ovaj jedinstveni zdravstveni projekt naići na značajan odaziv, kako sugrađana tako i relevantnih zdravstvenih i javnih ustanova te pozivamo sve zainteresirane da uzmu aktivno učešće s ciljem širenja svijesti i prevencije dijabetesa.

Kopirati
Drag cursor here to close