Najava predavanja

Predavanje u Mostaru: Poticanje psihomotornog i jezično-govornog razvoja kod djeteta

Lifestyle / Zdravlje | 13. 04. 2023. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u suradnji sa Studijem logopedije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizira predavanje na temu: Poticanje psihomotornog i jezično-govornog razvoja kod djeteta.

Predavanje će se održati 21. travnja 2023. godine u glavnom medicinskom objektu SKB Mostar na Bijelom Brijegu (8. kat) s početkom u 18.00 sati.

Cilj predavanja odnosno radionice je upoznati buduće roditelje kao i sve roditelje male djece, do prve godine života, s urednim miljokazima razvoja te pravilnim poticanjem različitih razvojnih područja.

Naime, ponekad se djeca rađaju s čimbenicima rizika, te u jednom ili više područja razvoja mogu pokazati odstupanja od kalendara urednog razvoja funkcija.

Kako bi razvili svoj puni potencijal, djeca i njihove obitelji, trebaju stručnu podršku zajednice, kako bi se stvorio pozitivan učinak na obrazovnoj, socijalnoj i zdravstvenoj razini razvoja.

Razvojni rizici donose sa sobom različite prepreke za učenje i razvoj sposobnosti u nekoliko razvojnih područja: motoričko, senzoričkom, intelektualna ograničenja, teškoće pažnje, nerazvijen govor ili komunikacijske teškoće.

Integrativni pristup ranom djetinjstvu u vidu stvaranju privrženosti između roditelja i djeteta, pružanja mogućnosti, uvažavanja potreba, omogućuje razvoj mozga te razvoj osobnog potencijal djeteta.

Predavanja će voditi doc. sc. Mladenka Vukojević, prof. defektolog i Monika Džeba, bac. logopedije.

Svi zainteresirani trebaju se prethodno prijaviti na mail adresu: [email protected] ili putem kontakt telefona: 063/209-565.

Kopirati
Drag cursor here to close