Nakon objave memoara

Potražnja za transplantacijom brade porasla zahvaljujući princu Harryju

Postoji efekt zvan "Princ Harry", jer su upravo ovu naslovnicu muškarci u posljednje vrijeme često donosili kao primjer kako zapravo žele da izgleda njihova brada.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 02. 2023. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska klinika za kosu tvrdi da se potražnja za transplantacijom brade udvostručila otkako su objavljeni memoari princa Harryja.

Klinika EsteNove u Istanbulu tvrdi da je naslovnica memoara "Spare" koja je prošlog mjeseca bila jako zastupljena u medijima i u knjižarama širom svijeta, zaslužna što im se povećala potražnja za transplatacijom brade.

Transplantacije brade obično čine samo 5 posto od oko 250 zahvata koje EsteNove u prosjeku provodi mjesečno. Klinika je izjavila da se to sada povećalo na 10 posto.

Oni su ovo nazvali efektom "Princ Harry", jer su upravo ovu naslovnicu muškarci u posljednje vrijeme često donosili kao primjer kako zapravo žele da izgleda njihova brada.

Za novi izgled spremni su platiti i do 2.500 funti (oko 5.000 konvertibilnih maraka).

"Interes za presađivanje brade u stalnom je porastu tijekom posljednjih nekoliko godina kako sve više ljudi postaje svjesno da može postići ovaj izgled uz pomoć transplantacije, ali posljednjih tjedana sve je veći broj muškaraca koji dolaze. Broj transplantacija koje provodimo porastao je za 100 posto, a taj smo efekt nazvali 'Princ Harry'", izjavio je suosnivač klinike Batuhan Kizilcan.

On je naveo da je godišnje oko 50 posto njihovih pacijenata upravo iz Velike Britanije pa nije ni čudno da je upravo prinčeva fotografija često primjer brade koju muškarci žele.

Kizilcan tvrdi da su im cijene znatno niže u odnosu na cijene Velike Britanije kada je riječ o ovim zahvatima.

Kopirati
Drag cursor here to close