Postdiplomski tečaj

Počeo trodnevni tečaj o kliničkom dijabetesu i njegovim komplikacijama

Prvi EASD postdiplomski tečaj o kliničkom dijabetesu i njegovim komplikacijama bit će održan od 2. do 4. studenog u Sarajevu.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 11. 2018. u 10:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi EASD postdiplomski tečaj o kliničkom dijabetesu i njegovim komplikacijama bit će održan od 2. do 4. studenog u Sarajevu.

Tečaj je organiziran pod pokroviteljstvom Europskog udruženja za proučavanje dijabetesa - EASD, a organizator je Udruženje endokrinologa i dijabetologa u Bosni i Hercegovini.

Voditelji su eminentni stručnjaci iz Danske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske, kao i iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Udruženja endokrinologa i dijabetologa u BiH.

Na tečaj se prijavilo 200 delegata iz Velike Britanije, Nizozemske, Finske, Rusije, Bjelorusije, UAE, Egipta, Gruzije, Armenije, Rumunjske, Moldavije, Albanije, Makedonije, Srbije, Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine.

Gotovo pola milijarde stanovnika planete boluje od dijabetesa, mnogi svjesni da imaju ovu bolest, a navedena cifra će i dalje rasti.

Osim visoke učestalosti, zabrinjava i izraziti trend porasta; predviđa se kako će do 2040. broj oboljelih sa 424,9 milijuna, koliko ih ima trenutno, porasti na 628,6 milijuna, navode iz Udruženja endokrinologa i dijabetologa u BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close