Od 12-15 godina

Pfizer/Biontech podnio zahtjev za odobrenje cjepiva za djecu

U priopćenju od petka, navodi se da se njihov podnesak Europskoj agenciji za lijekove temelji na naprednoj studiji na više od 2.000 adolescenata koja je pokazala da je cjepivo sigurno i djelotvorno.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 04. 2021. u 13:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pfizer i BioNTech podnijeli su zahtjev regulatorima za lijekove Europske unije da prošire odobrenje cjepiva protiv koronavirusa kompanija tako da obuhvati i djecu od 12 do 15 godina, što bi mladim i manje rizičnim populacijama u Europi moglo ponuditi pristup cjepivu po prvi put.

U priopćenju od petka, navodi se da se njihov podnesak Europskoj agenciji za lijekove temelji na naprednoj studiji na više od 2.000 adolescenata koja je pokazala da je cjepivo sigurno i djelotvorno. Djeca će se nastaviti nadgledati radi dugoročne zaštite i sigurnosti još dvije godine.

Kompanija je ranije zatražila odobrenje za hitnu upotrebu američkoj Upravi za hranu i lijekove za djecu od 12 do 15 godina, podsjeća AP.

Cjepiva protiv COVID-19 koju su proizveli Pfizer i BioNTech prva su kojoj je EMA odobrila u prosinncu, kada je dobila dozvolu za sve osobe starije od 16 godina u 27-članoj EU.

Kopirati
Drag cursor here to close