Korona i kraljica

Panika u Buckinghamskoj palači: Kraljičin zaposlenik ima koronavirus!

Kraljica Elizabeta II. (93) prije nekoliko je dana s mužem, princem Filipom (98) otišla iz Buckinghamske palače u dvorac Windsor. Rečeno je da odlazi zbog mjera opreza, ali je, izgleda, pozadina puno kompliciranija...
Lifestyle / Zdravlje | 25. 03. 2020. u 06:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture alliance / empics / Kraljica Elizabeta II. u trenutku kad napušta London

Zaposlenik kraljevske obitelji pozitivan je na koronavirus, objavio je britanski Mirror.

Kraljica Elizabeta II. (93) prije nekoliko je dana s mužem, princem Filipom (98) otišla iz Buckinghamske palače u dvorac Windsor. No prije toga je njezino osoblje testirano na koronavirus i otkriveno je da je jedan zaposlenik pozitivan.

Ne zna se je li kraljica s njime bila u kontaktu, koji se, kako pišu britanski mediji, dobro oporavlja u samoizolaciji.

"Buckinghamska palača ima 500 zaposlenika, pa nije nezamislivo da se netko zarazi", rekao je izvor iz kraljevske obitelji.

Foto: Lyndon Mechielsen / dpa / Britanski kraljevski par

Oglasio se i glasnogovornik iz Buckinghamske palače i istaknuo da neće komentirati članove osoblja.

"U skladu s primjerenim rukovoditeljstvom, poduzeli smo nužne postupke kako bismo zaštiitili sve zaposlenike i uključene ljude", rekao je.

Izvor iz kraljevske obitelji rekao je da je kraljica dobrog zdravstvenog stanja te da ona i muž izbjegavaju kontakt s drugim ljudima. Inače, Elizabeta II. svake godine za Uskrs ide u dvorac Windsor, a ove je godine zbog situacije s koronavirusom otišla ranije.

"Filip i ja stigli smo u Windsor, jasno nam je da je pred nama težak period i da je cijela zemlja i ostatak svijeta u velikoj brizi za zdravlje. Svima nam je savjetovano da promijenimo svoju uobičajenu svakodnevicu i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Trebamo čuvati svoje zdravlje i misliti na ostale, na cijelu našu zajednicu, a posebice na one najosjetljivije. Mnogi od nas trebat će pronaći nove načine da ostanu u kontaktu s voljenima i obitelji te da ih osiguraju od opasnosti. Uvjerena sam da smo spremni na taj izazov. Možete biti sigurni da smo moja obitelj i ja spremni odigrati našu ulogu u ovom svemu", prenijeli su kraljičine riječi na službenom Instagramu kraljevske obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close