Pampers®

Pampers i UNICEF proslavljaju 10.rođendan kampanje sa željom da eliminiraju neonatalni tetanus

Lifestyle / Zdravlje | 02. 12. 2015. u 14:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetogodišnje partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a obilježeno je uz objavu da je ono pomoglo eliminaciju materinskog i neonatalnog tetanusa u 17 zemalja, kao i uz poziv roditeljima i njihovoj djeci da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminirae neonatalni tetanus u svim zemljama svijeta, gdje god da još tetanus postoji kao prijetnja.

Neonatalni tetanus pogađa obitelji u najsiromašnijim zemljama svijeta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je presijecanje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima.

Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog lijeka, i on još uvijek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine , što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Za deset godina, partnerstvo Pampersa i UNICEF-a imalo je samo jednu želju: eliminirati materinski i neonatalni tetanus svugdje u svijetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i UNICEF-a ''Jedno pakovanje - jedno cjepivo koja spašava život'', oko 500.000 novorođenčadi je spašeno i stotine milijuna majki i njihovih beba zaštićeno je od ove teške i smrtonosne bolesti.

Ove godine Madagaskar i Mauritanija uključene su u listu zemalja kojima Pampers® omogućava sredstva kako bi se eliminirao materinski i neonatalni tetanus. Svakako, u još 21 zemlji ova bolest predstavlja prijetnju.

Kroz nastavak jednostavne kampanje ''1 pakiranje = 1 cjepivo koja spašava život”, Pampers® podržava cijepljenje u 20 od tih zemalja i UNICEF radi sa brojnim partnerima koji su se priključili naporu da se ova bolest eliminira. Ovaj napor podrazumijeva i rad sa vladama, kao i organizaciju dopremanja cjepiva.

Kako možete pomoći?

''1 pakiranje = 1 cjepivo koja spašava život”
Za svako pakiranje Pampers® pelena Pampers New Baby-Dry i Pampers Active Baby-Dry, tijekom 31. listopada - 31. prosinca Procter & Gamble podržava UNICEF u borbi protiv neonatalnog tetanusa sa 4.4p/€0.056. UNICEF ne favorizira nijedan brend ili proizvod. Pampers nastavlja da podržava cijepljenje u 20 zemalja, pomažući da se zaštite životi novorođenčadi koja su u opasnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close