On time

Održane radionice o imunizaciji za liječnike i medicinske radnike

Radionice su održane u okviru projekta ON TIME.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 05. 2022. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Značaj imunizacije za liječnike i medicinske radnike'' tema je radionica koje je Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke održao u četiri županijska Doma zdravlja u Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom Brijegu za preko 90 liječnika i medicinskih radnika.

Radionice su održane u okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. 

Foto: PR / Održane radionice o imunizaciji za liječnike i medicinske radnike

Radionice je vodila dr. Andrea Jurić, epidemiolog i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) koja je kazala kako je razina procijepljenosti protiv Covid 19 u ŽZH oko 10% te kako je značajna edukacija populacije o svim prednostima cjepiva i načinima na koji se proizvode.

''U Zavodu za javno zdravstvo ŽZH smatramo kako više znanja smanjuje strah od novih lijekova i cjepiva. Najbolje i najjeftinije liječenje je prevencija bolesti'', dodala je dr. Jurić. Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo posjetili su sve općine u Županiji Zapadnohercegovačkoj i putem otvorenog dijaloga sa zdravstvenim radnicima riješili mnoge nedoumice.

Foto: PR / Održane radionice o imunizaciji za liječnike i medicinske radnike

Tema imunizacije je još više osnažila ionako izuzetno kvalitetnu suradnju Domova zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke. 

Projekt ''ON TIME'' je započeo 1.6.2020. godine i trajat će 24 mjeseca do 31.5.2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih sredstava. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica ''Blažo Orlandić'' Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno – hercegovačke (Bosna i Hercegovina).

Kopirati
Drag cursor here to close