Ispred Mepas Malla

Obilježavanje Svjetskog dana AIDS-a: Mostarci mogu besplatno saznati svoj HIV status

Skočibušić je kazao kako žele Mostarcima pružiti priliku da besplatno, anonimno i povjerljivo saznaju svoj HIV status.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 11. 2019. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Važno je ovakvim akcijama podignuti razinu informiranosti i svjesnost među ljudima u vezi s ovom bolešću'', kazao je Siniša Skočibušić, infektolog iz Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i koordinator za HIV povodom Svjetskog dana HIV/AIDS-a koji se obilježava testiranjem na HIV ispred Mepas Mall-a do 18 sati.

''Želimo povisiti razinu znanja u općoj populaciji o ovoj bolesti, obzirom da je došlo do značajnih promjena u mogućnostima liječenja i značajnih promjena generalno u društvu smanjujući diskriminaciju prema HIV pozitivnim osobama'', istaknuo je Skočibušić.

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje Svjetskog dana AIDS-a

Skočibušić je kazao kako žele Mostarcima pružiti priliku da besplatno, anonimno i povjerljivo saznaju svoj HIV status.

Infektolog Jurica Arapović iz Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar naveo je da je u BiH za ovu bolest u cijeloj BiH registrirano oko 360 pacijenata.

''Pola pacijenata je dijagnosticirano tek u trećem stadiju, s velikim stadijem mortaliteta i komplikacija. Zbog toga je nužno osvijestiti građane o ranoj prevenciji'', kazao je Arapović.

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje Svjetskog dana AIDS-a

U okviru obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a, u nedjelju 1. prosinca bit će moguće 24-satno anonimno i povjerljivo testiranje na HIV u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar (zgrada 'Stara kirurgija'), a sljedećih dva tjedna u domovima zdravlja Čitluk, Jablanica i Stolac će se održati stručna predavanja na temu HIV/AIDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close