''Race for the Cure''

Mostarski Novi pogled ponosan

''Od registriranja je 1260 žena iz rurarlnih područja zemlje dobilio besplatne mamografske preglede i ostale preglede...''
Lifestyle / Zdravlje | 31. 08. 2019. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponosni smo na naše rezultate u 2018. godini koji su, zahvaljujući odazivu građana, najuspješniji u povijesti projekta'', rekla je za Bljesak.info predsjednica Udruge Novi pogled Maja Memić povodom početka registriranja za dvanaestu ''Race for the Cure''- Trka/šetnja u borbi protiv raka dojke.

Kaže kako je bilo više od osam tisuća registriranih sudionika.

''Od registriranja je 1260 žena iz rurarlnih područja zemlje dobilio besplatne mamografske preglede i ostale preglede. Kod dvje je dijagnosticiran karcinomom dojke, 85 žena je upućeno na dodatne preglede, a 80 žena je dobilo dodatne konzultacije s ginekologom. Osigurali smo 1400 paketića prve pomoći za svaku novoopriranu ženu, a 635 žena koje su preživjele karcinom dojke redovno sudjeluje na grupama za podršku u svojim udruženjima'', rekla je Memić i dodala kako je i više od 8500 osoba sudjelovalo na predavanjima.

Foto: Bljesak.info / Registracija u Mostaru za utrku u Sarajevu

Inače, Race for the Cure je jedinstveni događaj, čiji je cilj da se okupe žene koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji i svi građani BiH,a sve kako bi se podigla svijest u borbi i prevenciji karcinoma dojke.

Registracijom od 10KM sudjelujete u jedinstvenom događaju i dobijate brendiranu majicu s logom šetnje/trke.

''Dođite i registrirajte se, bez obzira idete li ili ne sa nama u Sarajevo. Budite humani, budite dio lijepe priče, jer vaše registracije osigurat će paketiće prve pomoći za svaku novoperiranu ženu u BiH i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje. Zajedno smo jedno, jer nas naše majke, kćerke, supruge, sestre i prijateljice trebaju'', navodi se u pozivu.

Foto: Bljesak.info / Registracija u Mostaru za utrku u Sarajevu

Race for the Cure će se održati 29.9.2019. ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu u 11:00 sati, a ove se godine očekuje sudjelovanje više od 9000 građana.

Kopirati
Drag cursor here to close