25. siječnja

Predavanje u Mostaru - O prevenciji pretilosti i dijabetesa

Na susretu se očekuju predavanja stručnjaka o pravilnoj ishrani, diskusije o važnosti zdravih navika, upute za pripremu ukusnih i nutritivno bogatih obroka...
Lifestyle / Zdravlje | 24. 01. 2024. u 08:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predavanja i diskusije posvećene zdravoj prehrani kao ključnom faktoru u prevenciji pretilosti i dijabetesa, održat će se u četvrtak, 25. siječnja s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici u Hrvatskom domu hercega Stjepana kosače u Mostaru, u organizaciji Udruge "Zvončica".

Kako je istaknula predsjednica Udruge "Zvončica", Ines Nikolić, na susretu se očekuju predavanja stručnjaka o pravilnoj ishrani, diskusije o važnosti zdravih navika, upute za pripremu ukusnih i nutritivno bogatih obroka, te mnogo korisnih savjeta za održavanje balansiranog životnog stila.

Za predavanje o pravilnoj ishrani najavljena je Nevena Pandža, magistrica nutricionizma, članica Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara, Hrvatskog zbora nutricionista i Udruženja za primijenjeni nutricionizam u Bosni i Hercegovini.

Osnivačica je programa ''Nutricioniziraj se'' i suosnivačica Multidisciplinarnog centra zdravih navika.

Pandžu motivira rad s ljudima i pozitivne promjene, a najviše je fokusirana na edukaciju o prehrani djece i mladih na zanimljiv i interaktivan način.

Fokus stavlja na uključivanje raznolike hrane koja donosi benefite, a ne na restriktivnu prehranu.

Također, inspirirana hranom i zdravim stilom života na susretu će se obratiti i Marina Zorić, autorica ''Edukativne kuharice'', u kojoj je sjedinila zbirku svojih recepata nadopunjenih edukativnim sadržajem.

Marina Zorić, po struci magistrica procesnog inženjeretva i doktorica znanosti i područja biotehničkih znanosti strastveni je zaljubljenik od djetinjstva u ljekovite biljke i zdravi stil života.

Stoji iza novootvorenog profila The science behind tea na kojem će dijeliti sadržaj na temu konzumacije čajeva i načina na koji nam mogu unaprijediti svakodnevnicu te pomoći kod određenih tegoba.

Kopirati
Drag cursor here to close