Mjesec svijesti o raku dojke

Mostar: Napravljena milenijska fotografija podrške oboljelima od raka dojke

Prije milenijskog fotografiranja, u Studentskom centru održano je predavanje na temu prevencije raka dojke.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 10. 2023. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju širenja svijesti o raku dojke i pružanja podrške oboljelim ženama, Studentski Centar Sveučilišta u Mostaru i Udruga Novi Pogled udružili su snage kako bi obilježili Mjesec svijesti o raku dojke.

Ovaj inspirirajući događaj održan je danas na Sveučilišnom sportskom centru (Vojničko igralište) te je uključivao niz aktivnosti koje su educirale i poticale zajednicu na akciju.

Predavanje o prevenciji raka dojke i milenijska fotografija podrške

Prije milenijskog fotografiranja, u Studentskom centru održano je predavanje na temu prevencije raka dojke od strane dr. Marije Kraljević. Predavanje je privuklo studentice, djelatnice Studentskog Centra Mostar i Sveučilišta u Mostaru, te građanke koje su također podržale ovu vrijednu inicijativu. Dr. Kraljević istaknula je važnost prevencije i redovitih pregleda te je inspirirala sudionice da se aktivno uključe u borbu protiv ove ozbiljne bolesti.

Foto: Bljesak.info / Milenijska fotografija podrške

Nakon predavanja, sve sudionice okupile su se za zajedničku milenijsku fotografiju kao simbol podrške oboljelima od raka dojke i širenja svijesti.

Cijeli ovaj tjedan, Studentski centar Mostar provodi niz aktivnosti kako bi potaknuo širenje svijesti o raku dojke. U sklopu menze, studenti su imali priliku uzeti roza vrpcu, simbol podrške i dodatno se informirati o važnosti rane dijagnostike i prevencije.

Wear It Pink - Dan Roze Detalja

Nadahnuta globalnom inicijativom "Wear It Pink," Studentski Centar Mostar poziva sve djelatnice i studentice da se pridruže u petak, 20. listopada, oblačeći roze detalje kako bi zajedno zaokružili ovaj tjedan posvećen toj važnoj temi. Odjeća i roza detalji simboliziraju našu predanost.

Foto: Bljesak.info / Milenijska fotografija podrške

Anita Glibić, ravnateljica Studentskog Centra Mostar, istaknula je:

"Ovo je izuzetno važna inicijativa za našu zajednicu, i ponosni smo što možemo pridonijeti podizanju svijesti o raku dojke. Naša zajednička akcija danas, i sve aktivnosti koje slijede, pokazuju da zajedno možemo napraviti veliku razliku."

Maja Memić, predsjednica Udruge Novi Pogled, dodala je:

"Od 2003. godine, naša udruga posvećena je pružanju psihološke podrške oboljelim ženama i njihovim obiteljima tijekom i nakon liječenja. U suradnji s Studentskim Centrom Mostar, želimo osigurati da žene koje prolaze kroz ovu tešku borbu znaju da nisu same, te potaknuti sve članove zajednice da budu proaktivni u brizi o vlastitom zdravlju."

O Udruzi Novi Pogled

Udruga Novi Pogled osnovana je 2003. godine sa sjedištem u Mostaru i djeluje na području cijele Hercegovine. Njihova misija je pružiti psihološku podršku i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima tijekom i nakon liječenja, te podizati svijest o važnosti brige o zdravlju u zdravoj populaciji svih dobnih skupina.

Projekti edukacije zdrave populacije te raznovrsne oblike pomoći oboljelima i članovima njihovih obitelji omogućili su Udruzi Novi Pogled da postane važan čimbenik u zaštiti fizičkog i mentalnog zdravlja u zajednici.

 

Kopirati
Drag cursor here to close