Josip Grabovac

Naš modni novinar progovorio o svojoj borbi s depresijom

Josip Grabovac već tri godine bori se s depresijom, sada vjeruje da ju je pobijedio, a svoju priču dijeli u nadi da će pomoći drugima da pronađu svoj put izlječenja.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 11. 2023. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati modni novinar i bloger iz Hercegovine Josip Grabovac podijelio je svoju priču o borbi s depresijom.

Nažalost ova opaka bolest već tri godine prati Josipa, a nedavno je odlučio o tome progovoriti kako bi skinuo stigmu s ove bolesti, ali i podijelio svjedočanstvo kojim govori kako uvijek postoje vrata izlaza, samo treba pokucati.

''Tri godine je iza mene. Tri godine i moje borbe s depresijom koja je doslovno progutala moj lik i sve ono što sam bio. Dali je to prošlost !? Siguran sam da je prošlost, ali ovaj put prošlost koju po svemu želim zapamtiti. Tri godine koje su me zbližile s osobama koji su u mome životu sada još više, a udaljili one koje su, u nekom smislu, za mene bile veliki teret! Nekako sam siguran da sam danas Josip koji je napokon sretan, siguran u sebe, koji voli i poštuje sebe, kao i druge oko sebe'', napisao je Josip u uvodu svog bloga.

''Sve sam skrivao od drugih i povlačio se u sebe i udaljavao od osoba iz moga života i društvenog i poslovnog pa tako i obiteljskog. Neki od njih su tumačili da je sve zbog “statusa” “pozicije” gdje radim i ono što radim kao da sam čekao to i oduvijek bio takav, da je bio trenutak kada ću okrenuti leđa . Ne! Naprotiv , ja sam uvijek isti'', kaže Josip.

U svom blogu je pisao o problemima koje je susretao kroz karijeru, no o njima se nije previše oglašavao na društvenim mrežama, na kojima je sve izgledalo filmski, no iza kulisa vodile su se puno teže borbe.

''Depresija je pobijedila mene na kraju i od 28 dana u mjesecu ja sam bio dva dana “OK” , ali i ta dva dana sam mislio kada će se pojaviti u strepnji, a ostalih 26 dana ovdje pisanjem ili razgovorima ne mogu objasniti koje su to patnje i borbe sa samim sobom bile'', napisao je Josip.

Naveo je i kako je prestao izlaziti, osim poslovno, piti bilo kakvu vrstu alkohola, pa i čašu vina uz ručak, konzumirati cigarete, nastavio je vježbati i brinuti se o svom tijelu, no ni to mu nije pomoglo.

U konačnici odlučio je pokucati na vrata psihijatra koji mu je pomogao u borbi s ovom bolešću.

Cijeli Josipov blog pročitajte OVDJE.

Video: Josip Grabovac: Od Širokog Brijega do Milana, kopam krumpir ali sjedim i na reviji Fendija i D&G 
Kopirati
Drag cursor here to close