Najveći broj zaraženih

HNŽ ne pooštrava mjere u vezi Covid-19

U Kriznom stožeru HNŽ smatraju kako je poštivanje postojećih mjera dovoljno da se suzbije širenje zaraze koronavirusom.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 08. 2021. u 08:23 Bljesak.info
HNK ne pooštrava mjere vezane za Covid-19

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanska županija (HNŽ) bilježi najveći broj zaraženih koronavirusom, 296 slučajeva na stotinu tisuća stanovnika. Djelatnici Covid bolnice u Mostaru apeliraju na stanovništvo da izbjegavaju javna i privatna okupljanja, te ograniče kretanje, dok od nadležnih županijskih vlasti traže pooštravanje postojećih epidemioloških mjera.

“Stalno pričamo o cijepljenju, međutim vrlo malo dodirujemo svijest našeg stanovništva. Ono što se događa kod kovida je da nemamo lijeka, jedini lijek je prevencija, prevencija u vidu cijeljenja, nošenja maski, držanje distance i život s kovidom je itekako moguć samo da se naučimo konačno ponašati”. Govori Manja Spahalić, specijalistica anesteziologije Covid bolnice SKB Mostar, prenosi BHRT.

U Kriznom stožeru HNŽ smatraju kako je poštivanje postojećih mjera dovoljno da se suzbije širenje zaraze koronavirusom. S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, pozivaju građane da poštuju sve propisane mjere zaštite i da se cijepe. Upozoravaju kako je tek deset posto stanovništva u NHŽ-u cijepljeno. Pa, ipak, ne razmišljaju o pooštravanju epidemioloških mjera.

“One mjere koje su donesene na toj razini, na razini Federacije BiH, su mjere koje se primjenjuju i na području naše županije. Ukoliko bi bilo potrebno da se donose neke radikalnije mjere, onda bismo mi kao Stožer to učinili. No, u ovom trenutnu, zbog svega sto se događa, nema potrebe donositi neke radikalnije mjere, objašnjava Pero Pavlović, glasnogovornik Kriznog stožera i Vlade HNŽ

Većina građana s kojima smo razgovarali kažu kako su se cijepili ili to namjeravaju.

Cijepljenje ne znači da se ne može zaraziti koronavirusom, kaže doktorica Spahalić, ali prema dosadašnjem iskustvu cjepivo sprječava da se razvije teška klinička slika kod kovid pacijenata.

Kopirati
Drag cursor here to close